Advert
Advert
Advert

KIBRIS GAZİLERİNE BERAT VE MADALYA

Kıbrıs Barış harekatına il genelinde 133, Devrek'ten de 58 gazimiz yaşıyor.

KIBRIS GAZİLERİNE BERAT VE MADALYA
Bu içerik 2193 kez okundu.
Advert

 

    Devrek’te düzenlenen törende 58 gaziye madalyaları takdim edildi.

Devrek’te, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi.

     Devrek Kaymakamı Serkan Keçeli, Devrek Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs gazilerinin Kıbrıs Barış Harekatı'nın canlı tanıkları olduğunu söyledi.

     KKTC'de soydaşların 45 yıl önce büyük saldırı, zulüm ve haksızlığa maruz kaldığını belirten Keçeli,  “Kıbrıs Türkü'nün varlığı ve geleceği tehdit altındaydı. Ancak kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman olduğu gibi, Kıbrıs Barış Harekatı'nda da büyük bir zafere imza atarak soydaşlarımızı bu zulümden kurtardı, adaya barış ve huzur getirdi.” dedi.

     Kaymakam Keçeli şöyle konuştu: “İşte bugün burada bu zaferde büyük payı olan, canı pahasına yavru vatanın savunmasında yer alan siz kahraman gazilerimizin gösterdiği kahramanlıkların birer nişanesi olarak, bu madalyaları takdim ediyorum. Bu harekata ilimizden 133 askerimiz katılmış ve bunlardan 62 tanesi aramızdadır. Onlara sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Şehit ve gazilik Türk milleti için daima büyük onur olmuştur. Verdiğimiz madalya, devlet, millet olarak sizlere karşı vefa borcumuzun, şükran duygularımızın bir ifadesidir. Hayat boyu saklayacağınız, torunlarınıza bırakacağınız bir değerdir.”

     Devlet olarak daima gazilerin yanında olduklarını belirten Keçeli, “Sizlere tüm devlet kapıları sonuna kadar açıktır. Hayatınızın bundan sonraki bölümünde sizleri rahat ettirmek bir görevdir.” diye konuştu.

     Daha sonra Kaymakam Keçeli, Devrekli 58 Kıbrıs gazisine “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı”nı takdim etti.

    Törene, Devrek Kaymakamı Serkan Keçeli, Devrek Garnizon Komutanı Rıdvan Babat, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek İlçe Jandarma Komutanı Serkan Koparan, Aile-Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü ve öteki ilgililer katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ