Advert
Advert
Advert

VOLTAJ DÜŞÜKLÜĞÜ SANAYİDE ÜRETİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Başkan Necdet Başoğlu, gerilim düşümü problemlerinin bölgedeki sanayi kuruluşlarını olumsuz etkilediğini, ifade etti.

VOLTAJ DÜŞÜKLÜĞÜ SANAYİDE ÜRETİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Bu içerik 2073 kez okundu.
Advert

 

    İbrahim Tığ-

     Devrek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı, işadamı Necdet Başoğlu, Çaycuma’da bulunan Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin Merkez Trafosunun dağıttığı elektrik voltajının zaman zaman düşmesi ve kısa süreli kesintiler nedeniyle sanayi kuruluşlarında ciddi anlamda arızalara ve üretimin durmasına neden olduğunu, belirtti.

     Başkan Başoğlu, “Çaycuma, Devrek, Gökçebey ve Yenice ilçeleri ve buralara bağlı belde ve kırsal kesimin elektrik ihtiyacını karşılayan Enerjisa Başkent Elektrik Çaycuma Trafo Merkezi’nce verilen elektrik enerjisinde son zamanlarda gerilim düşmesi ve elektrik gidip gelmesi şeklinde sürekli dalgalanmalar meydana geliyor, bu da bölgemizdeki sanayi kuruluşlarına zarar veriyor. Sanayi kuruluşlarının makine ve elektronik sistemimizde ciddi arızalara ve üretim hatlarımızın durmasına sebebiyet veriyor”diye konuştu.

     “Devrek’e de bir trafo merkezi kurulması gerektiğini” belirten Başkan Necdet Başoğlu, gerilim düşümü problemlerinin bölgedeki sanayi kuruluşlarını olumsuz etkilediğini, ifade etti.

     Başoğlu açıklamasına şöyle devam etti: “Çaycuma trafo merkezinden enerji alan 30-35 kilometre uzaklıktaki Devrek şehir merkezindeki sanayi kuruluşları olarak enerji düşümü nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Enerjisa Başkent Elektrik Kurumunun bölgemizdeki işyerlerine sattığı elektrik enerjisinin tedariği ve verimliliği noktasında eksikliği, ilgisizliği ve zararı bulunmaktadır. Öyle ki 400 volt bandında gelmesi gereken elektrik enerjisi gece vardiyasında 430’a yükseltilip gündüz ise 370 seviyesine düşürülmesi üretim araçlarımızın bozulmasına yol açmaktadır. Bu durumunda iş zayiatının artmasına, üretim hatlarının saatlerce durmasına yol açıyor.”

     Başkan Necdet Başoğlu, Devrek’te bir trafo merkezi kurulmasını isteyerek, “Binlerce insanımızın ekmek kapısı ve ilimizin can damarı olan sanayi kuruluşlarımızda yaşanan bu sıkıntıların çözülmesi için konuyu ilimizin kamu ve yerel yöneticilerinin, siyasilerinin bilgilerine sunuyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU