Advert
Advert
Advert

EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 19. DÖNEM MEZUNLARINI GELECEĞE UĞURLADI

EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 19. DÖNEM MEZUNLARINI GELECEĞE UĞURLADI
Bu içerik 1809 kez okundu.
Advert

 

     BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 19 Haziran Çarşamba günü Erdemir Spor Salonu’nda yapıldı.

     Törene Vali Erdoğan Bektaş, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Rektör Yardımcıları, Dekan Vekili Prof. Dr. Soner Yavuz, senato üyeleri, hayırsever Hacı Kadri Yılmaz’ın kızları Zuhal Yılmaz, öğretim üyeleri ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

     Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden 550 mezun öğrencinin yerlerini almasının ardından,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Fakülte birincisi Okul Öncesi Öğretmenliği Programı’ndan Şeyma Çelen’in konuşmasıyla devam etti.

     Dekan Vekili Prof. Dr. Yavuz törende yaptığı konuşmada, 19. dönem mezunlarını vermenin sevincini ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını, fakültenin 1997 yılından beri Türkiye’nin dört bir köşesinde görev yapan 7500 öğretmeni mezun eden bir fakülte olduğunu, bu yıl da 8 programdan toplam 550 mezunu geleceğe uğurladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Yavuz, 2018-2019 Akademik Yılı’nda Eğitim Fakültelerinin kalitesini tescilleyen Akreditasyon Derneği (EBDAD) tarafından fakültenin 6 lisans programının akredite edilerek kalite bakımından tescillendiğini söyledi ve bu başarıda büyük emeği olan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı başta olmak üzere,  paydaşlar, Kdz Ereğli Kaymakamlığı, Kdz. Ereğli Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ereğli Eğitim Fakültesi akademik ve idari personeli ve öğrencilere sonsuz teşekkür ettiğini ifade etti. 

     Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı da, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin öğrencisiyle, akademik ve idari kadrosuyla büyük bir kurum olduğunu, eğitim, araştırma ve hizmet alanlarında ulusal ve uluslararası alanda önemli katkıları olduğunu ve her geçen gün güçlenerek büyümeye devam edeceklerini söyledi. Velilere çocukları üzerindeki emeklerinden dolayı teşekkür eden Rektörümüz, gençlere seslenerek, “ Yeni bir hayata adım atıyorsunuz. Burada acı-tatlı fakat unutamayacağınız günleriniz geçti. Bu günleriniz, tecrübeleriniz, öğrendikleriniz, hatta öğrenemedikleriniz bile hayatınızın bir safhasında karşınıza çıkacaktır. Eğitim bir ömür boyu devam eden bir süreçtir. Bundan sonraki hayatınızda da kendinizi yetiştirmeye, geliştirmeye devam edin. İyilik ve güzellikle anılacak bir geleceğiniz olsun. Yolunuz açık, bahtınız aydınlık olsun” dedi.

    Valisi Erdoğan Bektaş, bu mezuniyet töreninin Eğitim Fakültesi mezuniyet töreni olması sebebiyle çok daha farklı olduğunu, öğretmenlerden beklentilerin yüksek olduğunu, milletin hasretle beklediği çocuklara ışık olacak öğretmenlerin yetişmesinde ve bugünlere gelmelerinde ailelerinin ve öğretim üyelerinin çok büyük katkısı olduğunu ve bu vesileyle onlara teşekkür ettiğini ifade etti.

     Konuşmalarının ardından fakülte ve bölümlerini derece ile bitiren öğrencilere ödüllerinin takdim edildiği  törende,  Fakülte birincisi Şeyma Çelen, Rektörümüz ve Dekan Vekili Prof. Dr. Yavuz eşliğinde ailesi ile birlikte mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

     Mezuniyet töreni, Fakülte öğretim üyelerinin mezunlara diplomalarını vermesi,  öğrencilerin Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Timur Koparan’ın eşliğinde yemin ederek keplerini havaya fırlatmaları ve müzik eşliğinde eğlenmeleri ile sona erdi.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU