Advert
Advert
Advert

DEVREK TARIMI İÇİN BULUŞTULAR

Devrekli ve Antalyalı çiftçiler Devrek'te buluştu.

DEVREK TARIMI İÇİN BULUŞTULAR
Bu içerik 1339 kez okundu.
Advert

 

  -Yeter KÖMEÇCİ-

   ‘Gelin Kardeş Olalım’ projesi kapsamında sera ve açık alanda sebze yetiştiriciliği, meyve yetiştiriciliği ve bölgede yapılabilecek üretim ve yetiştiricilik çeşitlerinin konuşulduğu ‘Büyük Devrek Çiftçi Buluşması’ çiftçilerin yoğun katılımı ile yapıldı.

  Çiftçilerin yanı sıra yapılan etkinliğe siyasi partilerin Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Zonguldak İl Tarım Müdürü Cemalettin Çataklı, Manavgat İlçe Müdürü Ozan Ömür Çakal, Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim, Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat mühendisleri Hakan Kapaklı ve Osman Utanır. Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendis Ramazan Gürbüz, Devrek Ziraat Odası Başkanı Satılmış Ayvacı ve daire müdürleri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

   Devrek tarım ve hayvancılığı geliştirmek için ellerinden gelini yaptığını belirten Devrek Tarım ve Orman Müdür Rıfat Verim; “Bizim amacımız çiftçilerimiz bir çatı altında toplamak Ne kadar ürün ürettiğimizi ve nasıl satacağımızı bilmiyoruz bu konuda bilinçlenip bir adım ileri adım atmak için çabalıyoruz.

  Köylümüz gözüyle görmeden bir şey yapmak istemiyor. Bizde uygulamalı sera ve çeşitli çalışmalarla çiftçilerimize bunları göstererek katılımlarını sağlamaya çalışıyoruz. Bize her zaman ulaşabileceğinizi biliyorsunuz.”dedi

 ‘Devrek’te tarım adına güzel şeyler olmaya başladı’ diyen Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı yaptığı konuşmada; “ Benim siz çiftçilerden isteğim bizi çalıştırın biz boş bırakmayın. Birlikte çalışarak bir şeyleri yapmaya başlayalım. Fidan, sera küçükbaş hayvancılık konularında Devrek giderek desteklerden en büyük payı alan ilçe yolunda ilerliyor.

   Biz desteğimizi hiçbir zaman esirgemiyoruz. Yapılacak her projede de destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız Devrek tarımı ve hayvancılığını geliştirebilmek. Devrek Çaycuma ve bölgesine göre geri kaldı bu eksikliği gidererek Devrek’i hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz. Sizleridn destekleri ile çalışıp Devrek’i hayal ettiğimiz seviyeye taşıyacağız.” Dedi.

  Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve iki ilçenin kardeş ilçe projesi kapsamında ziyarette bulunan “Gelin kardeş olalım” projesinde gerçekleştirilen ve Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim'in ev sahipliğini üstlendiği programda konuşan Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ziraat Mühendisi Ömür Ozan Çakal;  “Antalya valimizin himayelerinde başlatılan ‘Gelin kardeş olalım’ projesi kapsamında Manavgat ilçesi ile kardeş ilçe olan Devrek ilçemize iadeyi ziyareti gerçekleştirmenin onurunu yaşamaktayız. Mart ayının sonunda bir heyet halinde ilçemize ziyaret için gelen arkadaşlarımızın davetlisi olarak Devrek'e gelmiş bulunmaktayız. Burada ki amacımız, ilçede kurulması planlanan seralardaki çalışmalar hakkında karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunarak yine karşılıklı olarak en doğru bilgileri paylaşıp en doğru verimin alınmasını sağlamak için çaba sarf etmekteyiz. İlçede kurulan pazar alanını gezerek üretici vatandaşlarımız ile de çeşitli konular hakkında görüş alışverişinde bulunduk bu gezimiz esnasında sıcak alakalarından dolayı başta kaymakamımız, belediye başkanımız ve Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim olmak üzere tüm Devreklilere kurumum ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

  Program ziraat mühendislerinin teknik bilgi anlatımı ve soru cevapla sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN