Advert
Advert
Advert

ÖZBEK SUÇ İŞLİYOR

Yargı’nın 3. kez ‘hukuksuzluk var’,demesine ve Bakan Yılmaz’ın “Mahkeme kararının gereği aynen yerine getirilir” açıklamasına rağmen Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek kararı uygulamayarak suç işlemeye devam ediyor.

ÖZBEK SUÇ İŞLİYOR
Bu içerik 4669 kez okundu.
Advert

75’in altında düşük puanlar verilerek görev süreleri uzatılmayan Eğitim Sen üyeleri, Zonguldak İdare Mahkemesi’nde açtıkları davaları 3. kez kazandı. Ancak Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü bu kararı uygulamamakta ısrar ediyor.

    Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “Uşak'ta görevlerinden alınan okul müdürlerinin mahkeme kararlarıyla görevlerine döndüğünü” hatırlatarak; “Bizim olduğumuz dönemde mahkeme kararının gereği aynen yerine getirilir. Gerek bürokrasinin, gerekse bu görevi yapan siyasilerin mahkeme kararını yerine getirmemesi hukuk ihlalidir. Ehil, ehliyetli, liyakatli olan herkes müdürlük yapabilir. Hukuk devletinin gereği mahkeme kararlarına uymaktır."açıklamasını hiçe sayan Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, yargının 3. Kez ‘hukuksuzluk var’ demesine rağmen bu kararı uygulamıyor.

     Zonguldak merkez ve ilçelerinde 75’in altında düşük puanlar verilerek görev süreleri uzatılmayan Eğitim Sen üyeleri, Zonguldak İdare Mahkemesi’nde açtıkları davaları 3. kez kazandı. Mahkeme, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sonradan yürürlüğe giren yönetmeliğe göre davacı idarecileri mülakata davet etmesini ‘Hukuksuzluk’ olduğu kanaatine vardı.

    Böylece zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Bakan İsmet Yılmaz’ın açıklamasının Zonguldak’ta geçerli saymadı.

YARGI 3. KEZ “HUKUKSUZLUK VAR” DEDİ

    21 Ağustos 2014 tarihinde Zonguldak il ve ilçelerinde çoğunluğu Eğitim Sen üyesi çok sayıda okul müdürünün görevi  İl ve İlçe Milli Eğitim Müdür ve Şube Müdürleri tarafından verilen düşük puanlarla sona erdirilmişti.

    Eğitim Sen üyesi okul müdürleri Zonguldak İdare Mahkemesinde açtıkları ilk davayı kazandı ancak yapılan ikinci değerlendirmede de idarecilere tekrar düşük puanlar verildi. Bunun üzerine idareciler ikinci kez dava açtı ve Zonguldak İdare Mahkemesi ikinci kez iptal kararı verdi. İkinci kez davayı kazanan Eğitim Sen üyesi okul müdürleri bu kez de yönetmeliğin değişmesi gerekçe gösterilerek, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 28 Aralık 2015 tarihinde mülakata çağrıldı. Mülakata katılmayan okul müdürleri,  Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vererek ilk değerlendirmenin yapıldığı tarihteki hukuki mevzuat uyarınca eski görev yerlerine atanmaları istediler. Bu talep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından reddedilince eğitim emekçileri 3. kez dava açtı.

MAHKEME KARARINDA NE DENİLDİ?

    Zonguldak İdare Mahkemesi kararında, daha önceden açılan iki davada okul müdürleri lehine verilen kararlara da atıfta bulunularak, “Davacı hakkında objektif ve doğru bir değerlendirme yapılabilmesi için değerlendirmede bulunacaklar tarafından davacının çok iyi tanınması ve bunun için de davacıyla makul bir süre birlikte çalışılması gerektiği, bu doğrultuda değerlendirme yapan paydaşlardan davacı ile makul bir süre çalışıp çalışmadığı tespit edilemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürü ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürünce yapılan değerlendirmeler dikkate alınmaksızın puan durumu hesaplanması ve buna göre davacı hakkında görevlendirme ya da görevlendirmeme yönünde işlem tesis edilmesi gerekirken, bu hukuki süreçten sonra 06.10.2015 tarihli ve 29494 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda davacının sözlü sınava (mülakata) davet edildiği görülmüştür. Anayasanın 138. maddesi ile 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 28. maddesi uyarınca yasama, yürütme organları ve idare yargı kararının gereklerine göre işlem yapmak zorundadır.Bir mahkeme kararının uygulanması amacıyla tesis edilen idari işlemin hukuki incelemesi, o mahkeme kararının doğru ve tam olarak uygulanıp uygulanmamasıyla sınırlıdır. Bunun dışında mahkemenin verdiği kararın gerekçesi ayrıca yoruma tabi tutularak verilen karardan farklı bir anlam çıkarma yoluna gidilemez. Bu durumda, Mahkememizin davacı hakkındaki kararlarının gerekçeleri dikkate alınarak, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürü ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürünce yapılan değerlendirmeler dikkate alınmaksızın puan durumu hesaplanması ve buna göre davacı hakkında görevlendirme ya da görevlendirmeme yönünde işlem tesis edilmesi gerekirken, davacıya uygulanması mümkün olmayan sonradan yürürlüğe giren Yönetmelik uyarınca davacının mülakata davet edilmesine ve bu işleme karşı yapılan itirazın reddine dair işlemde hukuka uygunluk bulunmamıştır.” denildi.

“İŞLEMDE HUKUKA UYGUNLUK BULUNMAMIŞTIR”

     Zonguldak İdare Mahkemesi kararında, “Anayasanın 138. maddesi ile 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 28. maddesi uyarınca yasama, yürütme organları ve idare yargı kararının gereklerine göre işlem yapmak zorundadır. Davacı hakkındaki yargı kararının gerekçeleri dikkate alınarak, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürü ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürünce yapılan değerlendirmeler dikkate alınmaksızın puan durumu hesaplanması ve buna göre davacı hakkında görevlendirme ya da görevlendirmeme yönünde işlem tesis edilmesi gerekirken, davacıya sonradan yürürlüğe giren Yönetmelik uyarınca mülakata davet edilmesi ve bu işleme karşı yapılan itirazın reddine dair işlemde hukuka uygunluk bulunmamıştır” denildi. Mahkeme “Davacılarla makul sürede birlikte çalışmayanlar puanlamaya katılmasın” dedi.

AKYOL; ARKADAŞLARIMIZ YENİDEN KENDİ OKULLARINA ATANSIN

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Eğitim Sen üyesi idarecilere tamamen soyut ve politik değerlendirmelerle düşük puanlar verildiğini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün derhal bu hukuksuzluğa son vermesi gerektiğini ifade eden Akyol, “Zonguldak İdare Mahkemesinin vermiş olduğu iptal kararları uygulanarak, görev süreleri uzatılmayan okul müdürlerimiz 21 Ağustos 2014 tarihinde görev yaptıkları okullara müdür olarak atanmalıdır” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ'IN SÖYLEDİKLERİ ZONGULDAK'TA GEÇERLİ DEĞİL Mİ?

    Uşak'ta görevlerinden alınan okul müdürlerinin mahkeme kararlarıyla görevlerine döndüğünü hatırlatan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bizim olduğumuz dönemde mahkeme kararının gereği aynen yerine getirilir. Gerek bürokrasinin, gerekse bu görevi yapan siyasilerin mahkeme kararını yerine getirmemesi hukuk ihlalidir. Ehil, ehliyetli, liyakatli olan herkes müdürlük yapabilir. Hukuk devletinin gereği mahkeme kararlarına uymaktır." demişti.

Bakan böyle dedi ama Zonguldak'ta 3. kez davaları kazanan Eğitim Sen üyesi okul müdürleri henüz görevlerine başlatılmadı. Zonguldak’ta uygulanmayan yargı kararları Ankara, İzmir başta olmak üzere birçok ilde uygulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU