Advert
Advert
Advert

SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

MEB açıklaması ile bekçilik sınav sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından parkur aşamasına geçilecek olan bekçi alımı sürecinde, adaylar aşamaları en kısa sürede tamamlayabilmek için ter dökecek.

SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
Bu içerik 1363 kez okundu.
Advert

 

 MEB açıklaması ile bekçilik sınav sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından parkur aşamasına geçilecek olan bekçi alımı sürecinde, adaylar aşamaları en kısa sürede tamamlayabilmek için ter dökecek.

  Çarşı ve Mahallelerde asayişi sağlamakla görevli olan bekçilik için sınav MEB ve Polis Akademisi işbirliği ile hazırlandı. 30 yaşını aşmamış adayların giriş yapabildiği sınavda 6 kategoriden oluşan 100 soruyu soruldu. Bekçilik sınavı sonuçlarında en az 50 puan alması gereken adaylar için yayınlanan kılavuza göre; "adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25’i ve sözlü sınav puanının % 50’sinin toplamı olarak hesaplanacak." Bekçilik sınavı sonuçlarına aşağıdaki link üzerinden veya MEB resmi sitesi üzerinden erişebilirsiniz.

  Heyecanla beklenen bekçilik sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. Emniyet Genel Müdürlüğünce (EGM) istihdam edilecek bekçilere yönelik çarşı ve mahalle bekçiliği giriş sınavının sonuçlarının açıklandığı bildirildi. EGM’den yapılan açıklamada, 2019’un 1. ve 2. dönem çarşı ve mahalle bekçiliğine giriş sınavı sonuçlarının açıklandığı, adayların www.meb.gov.tr üzerinden sonuçları görüntüleyebilecekleri belirtildi.

  BEKÇİLİK FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI NASIL OLACAK?

  Bir önceki bekçilik fiziki yeterlilik sınavında aşağıdaki detaylar yer almıştı.

 Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.

 Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziki yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava katılan aday tarafından görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süreölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır.

 Yapılacak hareketlerle ilgili olarak;

 Öncelikle adaylara gruplar halinde fiziki yeterlilik parkuru tanıtılacaktır. Adaylara parkuru tanıtım esnasında veya sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sakatlık durumunda fiziki yeterlilik sınav komisyonu sorumlu değildir. Daha sonra komisyonca ismi okunan aday komisyona kimliğini vererek kendini tanıttıktan sonra parkurun başlama noktasına gelip ve kameraya doğru dönüp kendisini bir kez daha tanıtarak parkura doğru döner.

 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği aday değerlendirme ve seçme işlemlerinin bir aşaması olan fiziki yeterlilik aşamasında Çarşı ve Mahalle Bekçiliği mesleğini icra edecek adayların denge, kondisyon, çeviklik, çabukluk ve esneklik açısından Çarşı ve Mahalle Bekçiliği mesleğine uygunluklarını ölçecek parkur, yukarıda belirtilen ebat ve etaplardan oluşturulmuştur. Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı fiziki yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir.

 Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 50 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavında 60 puanın altında alan adaylara “0” sıfır puan verilir. Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar sözlü sınavına geçemezler.

 Not: Fiziki yeterlilik sınavına girecek adaylar spor kıyafetlerini yanlarında getireceklerdir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU