Advert
Advert
Advert

ALİ GÜRLÜ AĞABEYİMİZİ KAYBETTİK

Halk Müziğinin usta ismi, TRT sanatçısı, Radyo programcısı Ali Gürlü yaşamını yitirdi.

ALİ GÜRLÜ AĞABEYİMİZİ KAYBETTİK
Bu içerik 2875 kez okundu.
Advert

 

 Halk Müziğinin usta ismi, TRT sanatçısı, Radyo programcısı Ali Gürlü yaşamını yitirdi.  Kalp rahatsızlığı nedeniyle önceki gün hastaneye kaldırılan TRT Halk Müziği sanatçısı, radyo programcısı 72 yaşındaki Ali Gürlü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Ali Gürlü için 23 Ağustos Cuma günü saat 11.00'da TRT İstanbul Radyosu önünde tören yapılacak.

  Bir Devrek aşığı olan Ali Gürlü sık sık geldiği Devrek’te gazeteci, yazar, şair İbrahim Tığ ile yaptığı son görüşmesinde Devrek için: “Devrek’te halk türküleri için yapılan çalışmaları çok özverili. Her bakımdan örnek alınması gereken önemli bir çalışma… Kaybolmaya yüz tutan folklorik değerlerin gün yüzüne çıkarılması, notalarının yazılması. Unutulmazlık kazandırılması. Halkın beğenisine sunulması geleneksel kültürümüz açısından büyük bir hizmet.Bu çalışmada emeği geçenleri ,başta sevgili İbrahim Tığ olmak üzere gönülden kutluyorum…” demişti.

ALİ GÜRLÜ KİMDİR?

1947 yılında Eskişehir Mahmudiye’de dünyaya gelen Ali Gürlü, 1966 yılında TRT’nin açtığı stajyer sanatçı sınavını kazanarak, İstanbul Radyosu’nda çalışmaya başladı. Üç yıl süren bir eğitimden sonra askerlik görevini de tamamladı ve 1970 yılında TRT İstanbul Radyosu’nda Türk halk müziği sanatçısı olarak göreve başladı. Çok sayıda albümleri olan ve 1997 yılında emekli olan usta sanatçı, TRT ekranlarında televizyon programları yapmaya ve konserler vermeye devam ediyordu.

Uzun yıllar TRT'de halk müziğine hizmet eden Ali Gürlü derleyip TRT'dez ilk kez seslendirdiği "Çekemedim Akça Kızın Göçünü" türkü ile tanınmıştı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET