Advert
Advert
Advert

TIĞ’DAN, KAYMAKAM CİNBİR’E ZİYARET

Cinbir: Toplumlar, sanatı, kültürüyle yaşarlar .

TIĞ’DAN, KAYMAKAM CİNBİR’E ZİYARET
Bu içerik 2114 kez okundu.
Advert

 

      Yeter KÖMEÇCİ-

       Devrek’in yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden Kaymakam Şevket Cinbir İzmit Kaymakamlığı görevine başladı.

     Son Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesiyle Silifke Kaymakamlığından İzmit kaymakamlığına atanan hemşerimiz Şevket cinbir buradaki görevine başladı.

     Daha önce Vezirköprü, Gölbaşı, Bahçelievler, Silifke gibi önemli ilçelerde kaymakamlık yapan Şevket Cinbir görev yaptığı yerlerdeki başarılı çalışmaları ve halkın takdirini toplaması ve devlet-halk bütünleşmesi yönündeki çalışmalarıyla tanınıyor. 

    “Millet varsa devlet vardır ve yaşar” anlayışıyla her gittiği yerde halkın büyük beğenisini toplayan Kaymakam Cinbir, devletin kapılarının da halka sonuna kadar açılması yönünde çalışmalar yaptı.

     “KİRAZ ALDIM DİKMEDEN /DEVREK TÜRKÜLERİ” VE “SÖĞE”

     Hemşerimiz, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir’i makamında ziyaret eden gazeteci-yazar İbrahim Tığ, “Yeni görev yerinin ülkemize ve İzmitlilere hayırlı uğurlu olması” dileğinde bulundu.

     Tığ, her zaman sanatı ve sanatçıyı destekleyen Şevket Cinbir’e de Artshop yayınları arasında çıkan “SÖĞE” ve Kaynak Yayınları arasında çıkan “Kiraz Aldım Dikmeden/ Devrek Türküleri” adlı kitaplarını hediye etti.

     Kaymakam Cinbir, İbrahim Tığ’ı kutlayarak, Devrek kültür ve sanatına verdiği destek, katkı ve çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

    “Devrek’in kültürünün, türkülerinin günyüzüne çıkarılmasını yönünde Devrekli hemşerilerimin yaptığı çalışmaları çok önemsiyorum”diye konuşan Kaymakam Cinbir, “Böyle bir çalışma yapılmasaydı türkülerimiz, manilerimiz kaybolup gidecekti. Ben sizlerin çalışmalarını çok yakından takip ediyorum, çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz ilçemiz adına, sanatımız ve kültürümüz adına. Toplumlar, sanatı, kültürüyle yaşarlar bu bilinçle emeği geçen tüm kardeşlerimi kutluyorum.” dedi.

    Tığ da, Cinbir’e güzel duyguları için teşekkür etti.

ŞEVKET CİNBİR KİMDİR?

    15 Ekim 1967'de Zonguldak Devrek'te doğdu. İlkokulu Mahmutoğlu Köyünde bitirdi. Ortaokul ve liseyi Devlet Parasız Yatılı olarak Eskişehir'de okudu, 1984 yılında Eskişehir Atatürk Lisesinden mezun oldu.

     1988 Yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1989'da Ağrı Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Bir yıl İngiltere'de kaldı. Balıkesir-Balya, Bolu-Mudurnu, Bolu-Akçakoca Kaymakam vekilliklerinde bulundu. Üç yıllık staj dönemini takiben Rize-İyidere, Tunceli-Pertek, Van-Başkale, Samsun-Vezirköprü, Manisa-Kırkağaç, Bolu-Gerede kaymakamlıkları görevinde bulundu.

     Bir dönem İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Kurulu Üyeliği yaptı.

     2008-2013 tarihleri arasında İstanbul Bahçelievler Kaymakamlığı,

     2013-2014 tarihleri arasında Ankara Gölbaşı Kaymakamlığı görevini yürüttü.

     29.09.2014 tarihinde Silifke Kaymakamlığı görevine başlayan Cinbir,      8.8.2019 tarihinde de İzmit Kaymakamlığına atanmış oldu.

     Şevket Cinbir evli ve üç çocuk babası.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU