Advert
Advert
Advert

DEVREKLİ ÇİFTÇİLER ÇANAKKALE’ Yİ GEZDİ

Devrek İlçe Tarım Müdürlüğün Çanakkale’ye teknik gezi düzenledi.

DEVREKLİ ÇİFTÇİLER ÇANAKKALE’ Yİ GEZDİ
Bu içerik 2410 kez okundu.
Advert

 

  -Yeter KÖMEÇCİ-

  Devrek İlçe Tarım Müdürlüğün Çanakkale’ye teknik gezi düzenledi.

 Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilerin farkındalığını artırmak ve tarımsal alanda yeniliklere uyum sağlaması amacı ile 27 çiftçi ile Çanakkale’ye gezi düzenlendi.

 Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat mühendisi Ender Boncukoğlu tarafından organizasyonu yapılan gezi programında bölgeye uyumlu olan Ceviz ve Elma bahçeleri, Elma soyma paketleme tesisi, Modernize seralar ve üzüm bağları yerinde incelenerek Devrekli çiftçilere teknik bilgiler verildi.

 Yapılan gezi hakkında Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Çanakkale’ye düzenlenen gezinin amacı, Antalya ile Kardeş İlçe Protokolü imzaladıktan sonra Seracılık alanında eğitimlerine devam eden Devrekli çiftçilerin örnek bahçeleri görmeleri ve edindikleri tecrübeleri İlçemize yansıtmaları hedeflenmektedir.

  Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü ile karşılıklı yapılan program çerçevesinde Biga ilçesinde 300 dönüm ceviz bahçesi, Kepez bölgesinde meyve bahçeleri ve modernize seralar, Eceabat bölgesinde 600 dönüm üzüm bağı yerinde incelendi. Ayrıca çiftçilerimiz tarihimizde önemli yeri olan Çanakkale’yi ve tarihi yerleri rehber eşliğinde gezerek Çanakkale gezisini tamamladı.

 Çiftçilerimizin farkındalıkların artırarak onları Tarımsal üretime cesaretlendirip daha modern şartlarda üretim yapmalarını sağlamak amacı ile Devrek Ticaret ve Sanayi Odasının Ulaşım masraflarını finanse edeceği 24-28 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan Yorex Yöresel Ürünler Fuarına gezi planlaması yapılmaktadır.Katılmak isteyen çiftçilerimizin İlçe Müdürlüğümüz Ziraat Mühendisleri Ender Boncukoğlu ve Ramazan Gürbüz 'e isimlerini yazdırmaları rica olunur.

  Ayrıca yapılan gezide araç tahsisi için katkılarından dolayı Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş'e teşekkür ederiz.” Denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR