Advert
Advert
Advert

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yapılan kontrollerde bilinçli ya da bilinçsiz olarak kaçak su kullanımı tespit ettiklerini bildirerek vatandaşların mağdur durma düşmemesi için su tesisatlarını kontrol ettirmesini istedi

Bu içerik 569 kez okundu.
Advert

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı belediye ekiplerinin yaptığı kontrollerde bilinçli ya da bilinçsiz olarak kaçak su kullanan abone tespit ettiğini bildirerek yurttaşların bu konuda duyarlı olmasını istedi. Başkan Kantarcı yaptığı açıklamada, “Belediyemiz Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri düzenli olarak kontroller yapıyor. Yapılan kontrollerde kimi vatandaşlarımızın bilinçli ya da bilinçsiz olarak kaçak su kullandığını tespit eden ekiplerimiz, bu durumda olan vatandaşlarımız haklarında yasal işlem başlatıyor. Birçok vatandaşımız tesisatlarından kaçak su kullanımını sağlayan düzenekten haberdar olmadığını söylüyor. Özellikle yeni konut alan, konutunda büyük çaplı tadilat yaptıran vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemek için sıhhi tesisatlarını, deneyimli bir tesisatçıya mutlaka kontrol ettirmesi gerekiyor. Aksi takdirde arzu etmediğimiz halde yasal işlem yapmak zorunda kalıyoruz, bu bizi de üzüyor” dedi.

 

SU KULLANIMINDA DA ADALETİ SAĞLAMAK İÇİN KONTROLLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Kantarcı açıklamasını, “Belediyemiz ayrım gözetmeden tüm Çaycuma halkına hizmet veriyor. İlçemizin sahip olduğu tüm birikimin tüm Çaycumalıların ortak değeri, hepimizin çabalarının ürünü olduğunu çok iyi biliyoruz. O yüzden de belediye varlıklarını gözümüz gibi korurken, alacaklarını da hassasiyetle takip ediyoruz. Su ücretleri belediye bütçesinin en önemli gelir kalemlerinden birini oluşturuyor. Hem hizmetlerimizin devamlılığını sağlamak, yeni yatırımlara kaynak yaratmak, hem de kamu zararı oluşmasını önlemek için takibini ve tahsilatını basiretle yapıyoruz. Olabilecek kaçak su kullanımını önlemek için de düzenli olarak kontroller yapıyoruz. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun kontrolleri anlayışla karşılayıp, herkesin hakkını korumak için yapılmış bir işlem olarak görmesi bizi memnun ediyor. Her şeyde olduğu gibi su kullanımında da adaleti sağlamak, kimsenin hakkını kimseye yedirmemek için kontrollerimizi sürdüreceğiz” diyerek tamamladı.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU