Advert
Advert
Advert

ROSAK YÖNETİMİ, BOLU İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ’NDE ZİYARETLERDE BULUNDU

ROSAK Başkanı İbrahim Tığ ve beraberindekiler, kendisine ‘hayırlı uğurlu olsun” temennisinde bulunarak, görevinde başarılar diledi.

ROSAK YÖNETİMİ, BOLU İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ’NDE ZİYARETLERDE BULUNDU
Bu içerik 2082 kez okundu.
Advert

 

    Yasemin Altun-

    Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) Başkanı İbrahim Tığ ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Nihat Ahlat ve Şaban Bulut , Bolu’da ziyaretler de bulundu.

     Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne dekan olarak atanan hemşerimiz, Prof. Dr. Güngör Karauğuz’u ziyaret eden ROSAK Başkanı İbrahim Tığ ve beraberindekiler, kendisine ‘hayırlı uğurlu olsun” temennisinde bulunarak, görevinde başarılar diledi.

    ROSAK ve Yönetim Kurulu Üyelerinin çalışmalarını çok yakından takip ettiğini belirten Prof. Dr. Karauğuz, “Çalışmalarınız gerçekten dikkate değer. Devrek’imizin kültür ve sanatının günyüzüne çakartılmasında büyük çabalarınız var. Ortaya çıkartılan bu kültürümüzü gelecek nesillerimize aktararak kalıcı kılmalıyız. Bölgemizde bir de köçek kültürü var, bununla ilgili hiçbir kitap yok, araştırma yok. Bununla ilgili çalışma yapılmalı, kitaplar yazılmalı. Devrek’imizin kültürüne koyduğunuz katkılar ve eserler nedeniyle sizleri kutluyorum. Türkü Kurulu’ndaki arkadaşlarımıza da sizlerin aracılığıyla selamlarımı iletiyorum.”diye konuştu.

    İbrahim Tığ da Karauğuz’a, Artshop yayınları arasında çıkan “SÖĞE” ve Kaynak Yayınları arasında çıkan “Kiraz Aldım Dikmeden/ Devrek Türküleri” adlı kitaplarını hediye etti.

    ROSAK Yöneticileri daha sonra, büyük halk bilim ve türkü ustası Muzaffer Sarısözen’in yeğeni Müzik Eğitimcisi, akademisyen Kemal Bilsel Sarısözen’i de ziyaret ederek, “Kiraz Aldım Dikmeden/ Devrek Türküleri” kitabını hediye etti.

    Amcası büyük usta Muzaffer Sarısözen’i anlatan Kemal Bilsel Sarısözen, “Muzaffer Sarısözen’in derlemeciliğinin sağlam oluşunun, hizmetinin sağlıklı oluşunun sebebi, kendisinin karşısındakine bilinçli, bilgili insan olarak yaptığı itimat telkinidir. Herkesle son derece güzel diyalog kurardı. Bu da memleketini, milletini iyi araştırmasından, tüm halkını çok iyi tanımasından ibaretti. Sarısözen için maddiyat, hiçbir zaman önem taşımamıştır. Böyle olmasaydı, pek çok sanatçı yetiştiremez ve hayatının önemli bir bölümünü derleme ve notaya alma çalışmalarına harcamazdı.” diye konuştu.

    Kemal Bilsel Sarısözen, kendisine yapılan bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti de ifade ederek, “Çok güzel bir iş yapmışsınız, Devrek türkülerine yeniden hayat vermişsiniz. Bu türküler kitaplaşmışsa kalıcılığına bir işarettir. Sizleri kutluyorum”dedi.

    Daha sonra, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretmeni Orhan Aytar ile görüşen ROSAK Başkanı İbrahim Tığ, derlemesini yaptıkları Devrek yöresi halkoyunlarının  kareografi çalışmasının yapılması konusunda yardım talebinde bulundu.

     Halkbilimci Orhan Aytar da, severek yardımcı olacağını belirterek Devrek’e gelip bu konuda yardımcı olacağı yönünde verdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR