Advert
Advert
Advert

KARKA: TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDAN TEKNOLOJİ HAKİMİYETİNE DAVET EDİYORUZ

Devrek’te eğitim- öğretim veren Devrek Gazi Ortaokulu’nda Kodlama ve Yazılım Atölyesi sınıfı açılışı yapıldı.

KARKA: TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDAN TEKNOLOJİ HAKİMİYETİNE DAVET EDİYORUZ
Bu içerik 1692 kez okundu.
Advert

 

  Devrek’te eğitim- öğretim veren Devrek Gazi Ortaokulu’nda Kodlama ve Yazılım Atölyesi sınıfı açılışı yapıldı.

   Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ve Devrekli İş İnsanı Atilla Genç’in katkılarıyla yapılan Kodlama ve Yazılım Atölyesi sınıfının açılışı; Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin Yüceer ve Muhammet Atlı, İş İnsanı Atilla Genç, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Herkesi teknoloji bağımlılığından, teknoloji hakimiyetine davet ediyoruz diyen Devrek Gazi Ortaokulu Müdürü Halil Karka ; “Artık beden gücü ile yaptığımız her şeyin robotlar vasıtası ile yapıldığına şahit oluyoruz. Ülkemizde hızla değişen ve gelişen teknoloji sadece tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmek için ülkemiz altyapı çalışmalarını hızla tamamlıyor. Biz de Gazi Ortaokulu ailesi olarak elimizden gelen gayreti göstererek gerek belediyemizin imkanları gerek sivil toplum kuruluşlarımız ve çözüm ortağımız olabilecek kurum ve kuruluşların imkânlarını kullanarak bu yarışta geride kalmamaya gayret ediyoruz.

    Bu çerçevede bugün içinde bulunduğumuz Gazi Ortaokulu içerisinde 10+1 kodlama ve yazılım amaçlı bilgisayar, 10 adet arduino proje seti, ayrıca belediyemizin kurduğu ahşap ve metal atölyesinin ilk ürünleri olan çok amaçlı platform-masa  ve 25 sandalye malzemelerinden oluşan donanımlı bir “kodlama-yazılım atölyesi”nin açılışını yapacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Abdullah Turan  ve şube müdürlerimize göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın okulumuzdaki öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

    Bu atölyeler sayesinde Zonguldak olarak, Devrek olarak 2023 Eğitim Belgesi Vizyonunun temel amacına uygun, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış bireyler yetiştirebilmeyi, öğrencilerimizi tüketen değil üreten bireyler olma yolunda geliştirmeyi ve çocuklarımızı erken yaşta kodlama eğitimi ile buluşturmayı hedeflemekteyiz.  Bugün  okulumuzda yaptığımız bu açılış aslında bu uzun yolda giden küçük bir başlangıç. 

   Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’ın himayesinde yürütülen ‘Kodlama Projesi’ kapsamında oluşturulan kodlama ve yazılım atölyelerinin bir yenisinin de okulumuzda açılmasının mutluluğu içindeyiz. Proje kapsamında, beş ve altıncı sınıfa giden bütün öğrencilere kodlama ve yazılım eğitimi verilerek,  çocuklarımızın bilgisayara bakışları değişecek. Daha önce bilgisayarı sadece oyun aracı olarak gören öğrencilerimiz, artık bilgisayarın bir üretim aracı olduğunun farkına varacak. Bu atölyelerden eğitim alıp sıyrılan yetenekli çocuklarımız, Türkiye’nin geleceğini kurgulayacaklar. Bu yüzden kodlama ve yazılım projesini çok önemsiyoruz. Herkesi teknoloji bağımlılığından, teknoloji hakimiyetine davet ediyoruz.” dedi

    Karka’nın konuşmasının ardından Devrek Gazi Ortaokulu’nda Kodlama ve Yazılım Atölyesi sınıfının kurulmasında yardımları olan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ve İş İnsanı Atilla Genç’ e katkılarından dolayı protokol tarafından teşekkür plaketi verildi.

    Teşekkür plaketlerinin törenle takdim edilmesinden sonra robotik kodlama sınıfının açılışı için kurdele kesimi yapıldı. Devrek Kaymakamı Ümit Altay ve beraberindeki protokol Kodlama ve Yazılım Atölyesi sınıfını gezerek öğrencilerden ve öğretmelerinden bilgi aldı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ
MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ