Advert
Advert
Advert

DEVREK BELEDİYESİ, KALDIRIM İŞGALLERİNE KARŞI HAREKETE GEÇTİ

DEVREK BELEDİYESİ, KALDIRIM İŞGALLERİNE KARŞI HAREKETE GEÇTİ
Bu içerik 2626 kez okundu.
Advert

 

    Geçtiğimiz günlerde, kaldırım ve yaya geçitlerine usulsüz şekilde park eden araçlara karşı denetimlerini sıklaştırıp Encümen kararıyla cezai yaptırım uygulayan Devrek Belediyesi, kaldırım işgallerine karşı da harekete geçti.

    Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un talimatıyla, vatandaşların kaldırımları rahatlıkla kullanabilmesi, görüntü kirliliğinin önlenmesi, esnafın teşhir amacıyla dükkân önünü kullanmasına sınırlama getirilmesi amacıyla yönetmelik hazırlandı.

    İlçe halkının kaldırımları rahatlıkla kullanabilmesi, yaşanan aksaklık ve tıkanıklıkların giderilmesi, esnafın da kısmen ürünleri teşhir edebilmeleri için bir çalışma başlatıldığını belirten Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, hazırlanan yönetmeliğin Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısında görüşüleceğini belirtti.

    Başkan Bozkurt yaptığı açıklamada“ Vatandaşlarımızın kaldırımda yürümelerini zorlaştıran, görüntü kirliliğine neden olan ve ilçemizin imajına zarar veren bu soruna çözüm bulmak için bir çalışma başlattık. Amacımız yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırarak adaletli ve kalıcı bir çözüme kavuşturmak. Esnafımızı mağdur etmeyecek şekilde, ilçemizin sosyal ve ekonomik dengelerini gözeterek, vatandaşlarımızın da kaldırımları rahatlıkla kullanabilmelerini sağlamak amacı ile hazırladığımız yönetmelik önümüzdeki meclis toplantısında gündeme gelecek. Kaldırımların gelişi güzel işgal edilmesinin önüne geçeceğiz. Esnafımızın teşhir amacıyla kaldırım ve tretuvar üzerine ürün koymasına bir sınırlama ve standart getireceğiz. Böylece, esnafımızın arasındaki haksız rekabeti de ortadan kaldıracağız. Halkımız da kaldırımları daha rahat ve güvenli bir şekilde kullanabilecek” diyerek uygulamanın en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

    Başkan Bozkurt ayrıca, yapılacak tebligatların ardından verilen süre sonunda denetimlerin sıkı bir şekilde yapılarak kurallara uymayanlara gerekli yaptırımların uygulanacağını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN