Advert
Advert
Advert

KANTARCI: O GERÇEK BİR DÜNYA LİDERİYDİ

KANTARCI: O GERÇEK BİR DÜNYA LİDERİYDİ
Bu içerik 850 kez okundu.
Advert

 

    Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Atatürk’ün ölümünün 81. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, ““O savaşlarla yıkılan dünyada kalıcı barışın sağlanmasına büyük katkılar sunan, emperyalizme karşı verdiği büyük mücadele ile insanlığa ilham ve ışık saçan gerçek bir dünya lideriydi” dedi.

    Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 81. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, halk iradesinin her şeye egemen olduğu demokratik Türkiye fikrinin öncüsü, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 81. yılında büyük bir özlem, saygı ve minnetle anıyorum. O, henüz demokratik geleneklerini oluşturamamış bir ülkede, insanlığın binlerce yılın birikimiyle oluşturduğu değerleri kavrayıp yepyeni bir ülkenin inşasına başlayan büyük bir devrimciydi. Bu büyük mücadelede ana ilkesi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözü oldu. Yoktan var ettiği ülkenin ekonomik gelişimini sağlamak için giriştiği büyük sanayileşme hamlesi ile Türkiye’yi, yalnızca siyasal, sosyal, kültürel alanlarda değil ekonomik gelişmişlik açısından da çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarmaya çalıştı. Bu doğrultuda dev adımlar attı, büyük reformlar yaptı” dedi.

DİĞER MAZLUM MİLLETLERE ESİN KAYNAĞI OLDU

    Kantarcı açıklamasında, “O savaşlarla yıkılan dünyada kalıcı barışın sağlanmasına büyük katkılar sunan, emperyalizme karşı verdiği büyük mücadele ile insanlığa ilham ve ışık saçan gerçek bir dünya lideriydi. İşgal altındaki bir ülkede, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek yola çıktı ve bin- türlü yoksunlukla savaşarak işgalcileri ülkesinden söküp atmayı başardı. Bu büyük başarı yalnızca yeni ve modern bir devletin kurulmasıyla kalmadı, diğer mazlum milletlere esin kaynağı oldu. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), doğumunun 100 yılı olan 1981’i ‘Atatürk Yılı’ olarak ilan ederken, ‘Sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı verilen ilk mücadelenin önderi, uluslar arasında kalıcı barışın olağanüstü destekçisi ve tüm yaşamı boyunca renk, din ve ırk ayrımı yapmaksızın bütün halklar arasında uyum ve işbirliğinin geliştirilmesi için çalışan bir kişi’ olduğunu söyleyerek, tüm dünya insanlığı adına bunu teyit etti” şeklindeki ifadelere de yer verdi.

ATATÜRK’E BORCUMUZ VAR

    Kantarcı açıklamasını, “Ölümünün 81. yılında, ülkemiz, ‘İlelebet payidar kalacak’ dediği cumhuriyeti çağdaş demokratik değerlerle taçlandırma mücadelesi veriyor. Anayasamızda da ifadesini bulan halk iradesine dayalı, laik, sosyal bir hukuk devleti ilkelerinin gerçekten hayata geçirilmesi iktisadi kalkınmamız açısından da önem taşıyor. Keyfiliği ortadan kaldırıp ‘Herkes için adalet’ ülküsüyle çalışan bağımsız yargının; ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesiller yetiştirip ülkemizin bilimsel gelişimini hedefleyen eğitim sisteminin; ‘Yurtta barış, dünyada barış’ şiarıyla toplumsal huzuru ve komşularımızla barış içinde yaşamayı hedefleyen siyasal politikaların, doğayı korurken sosyal adaleti de sağlayan ekonomik yaklaşımların hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunun yalnızca Ata’mıza değil, çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaşmış Türkiye ideali için çaba harcayan her yurttaşımıza karşı bir borç olduğu unutulmamalıdır. Aziz milletimizin el ele vererek bu hedeflere ulaşmamızı sağlayacağına inanıyor, Ulu Önderi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, ölümsüz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ