Advert
Advert
Advert

DAMATOĞLU: BİZLER 21. YÜZYILDA KÖLE DEĞİLİZ!

DAMATOĞLU: BİZLER 21. YÜZYILDA KÖLE DEĞİLİZ!
Bu içerik 2024 kez okundu.
Advert

 

    KESK Haber-Sen MYK Üyesi İbrahim Damatoğlu basın açıklaması yaptı.Damatoğlu, PTT ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi,  ‘‘PTT A.Ş 04.11.2019-31.12.2019 tarihleri arasında sözde Dağıtım Seferberliği (Devir Eritme) ilan etmiş. Posta ve Kargo Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafında yayınlanan 05.11.2019 tarih ve 24216 sayılı emirde şöyle denilmektedir.

    Bilindiği üzere; Piyasa koşullarında posta kargo hizmeti verilebilmesi, daha kaliteli etkin ve çağdaş hizmet sunularak müşteri beklentilerinin karşılanabilmesi ve bu anlamda memnuniyetin artırılarak posta kargo trafiği ve buna bağlı olarak da gelirlerimizin yükseltilmesini ve ayrıca Şirketimizle çalışan müşterilerimizin gelecekte de bizi tercih ederek hizmet almalarına devam etmeleri ve başka müşterilerin de Şirketimizi tercih etmeleri tamamen vereceğimiz hizmetin kalitesi ve bunun müşteri üzerinde bırakacağı memnuniyet derecesine bağlı olmaktadır.

    2019 yılı içerisinde özellikle marka değeri yüksek ve yoğun gönderi trafiği bulunan birçok firmayla yeni sözleşmelerin imzalanması ve mevcut sözleşmeli müşterilerimizin de gönderi adetlerinde önemli oranda artışların olması sonucu gönderi kabul adetlerinde 2019 Yılı ve 2018 Yılı mukayese edildiğinde Kargo/APS Kurye Gönderi kabullerinde yüzde 25,38 artışla 90 milyon 172 bin 400 adede ulaşması memnuniyet verici bulunmuştur.

    Ancak, dağıtım teslim aşamasında devir oranlarına bakıldığında hizmette istenilen verimin sağlanamadığı, devir oranlarının gün geçtikçe arttığı ve bu durumun müşteri memnuniyetsizliğine ve Şirketimizin gerek müşterilerimiz nezdinde ki imajını ve rakiplerimiz karşısındaki rekabet gücümüzün olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır.” PTT A.Ş. tarafından Kargo/APS Kurye Gönderi kabullerinde artış olduğu beyan edilmektedir. Yoğun trafiğe sahip büyük firmalarla yapılan sözleşmelere baktığımızda bu büyük firmalar tarafında yollanan Kargo/APS Kurye Gönderinin gerçek ağırlık ve ücretlerde kabullerinin yapılmadığından (bu firmalarla özel olarak anlaşma imzalanmaktadır. Örn; 25 kg lık bir gönderinin 8 kg olarak kabulü yapılıp 4,64 tl ücret alınmaktadır.) kaynaklı PTT’ye taleplerin arttığı iş yükünün belirtildiği gibi yüzde 25 değil en az yüzde 35 arttığı görülmektedir. Buna karşın aynı oranda personel alımı yapılmadan, mevcut personellerle dağıtım yapıldığından kaynaklı, çoğu müdürlüklerde yıllık izinler dahi kullanılmadığı gibi gönderilerin tesliminde gecikmeler ve yığılmalar olduğu görülmektedir.

PTT EMEKÇİLERİ KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRILIYOR

    Uzun bir zamandır eksik personel ile aksak, topal bir hizmet görmeye çalışan PTT biriken ve şişen iş hacmini zamanında göremediği için şimdi bu sorunu çözmek için ezilmekte olan PTT emekçilerini daha da ezmeyi, yıl sonuna kadar adeta bir köle gibi çalıştırmayı tercih etmiştir.

    Anayasa ve uluslararası kriterler ile getirilen hafta sonu tatil günlerinde dinlenme hakkı bile PTT çalışanlarının elinden alınmasının yanında, taşeron firma elemanlarını da Pazar günü çalıştırmaya zorlamaktadır. Dünyada eşi benzeri görülmeyen bu vahşi ve acımasız çalışma koşulları 21'nci Yüzyılda, çağ atladık diyen PTT yönetimi tarafından zaten ezilen, sömürülen PTT emekçilerine reva görülmektedir.

BİZLERİN KÖLE OLARAK GÖRÜLMESİNE KARŞI SESİMİZİ HER ORTAMDA YÜKSELTECEĞİZ

    Gerekli planlamayı ve yeni personel alımını yaklaşık 3 senedir gerçekleştirmeyi başaramayan PTT yönetimi, kendi başarısızlığını çok yoğun bir iş yükü altında  ezilmekte olan PTT emekçilerine utanmadan yüklemektedir. Dünya posta normlarını tutturamayan PTT şimdi de bu durumu yine PTT çilerini sömürerek kurtarmaya çalışmaktadır. Bizler, sizlerin köleniz değiliz. Tüm çalışanlarımız da, halkımız da her şeyin farkındadır. Ezmekte olduğunuz, PTT emekçilerini daha ne kadar sömüreceksiniz? Asırlık kurumumuzda liyakatı ayaklar altına alan anlayış sonucu, maalesef PTT’nin kamusal hizmet görmesinin önü tıkanmıştır. Kamu hizmetini kar etmek, yurttaşı müşteri görmek, sosyal ve ekonomik hakları şirket zararı görmek mantığıyla, kurumu bitirme noktasına getirmişlerdir.

    Çalışma koşullarımızın gün geçtikçe kötüleşmesine, bizlerin birer köle olarak görülmesine karşı sesimizi her yerde, her ortamda yükselteceğiz. Haksız ve usulsüz yöntemlerle PTT emekçilerini sömürenlere karşı mücadelemiz devam edecektir. ‘’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU