Advert
Advert
Advert

Bu içerik 2535 kez okundu.
Advert

 

    Devrek ilçe merkezinde faaliyet gösteren işyerleri ile ilgili olarak vatandaşların, CİMER ve 153 zabıta hattına iletilen yoğun şikayetler neticesinde Devrek Belediyesi işyerlerine yazılı açıklamada bulundu.

    Devrek Belediyesi’nin yaptığı açıklama şöyle; ‘‘Devrek ilçe merkezinde faaliyet gösteren işyerleri ile ilgili olarak vatandaşlarımızdan, CİMER ve 153 zabıta hattına gelen yoğun şikâyetler neticesinde yapılan kontrollerde, cadde ve kaldırım üzerinde esnaf ve seyyar satıcıların aşırı işgaller yaptığı tespit edilmiş olup; bu nedenle 5326 sayılı kabahatler kanunu ve Belediye zabıta talimatnamesinde yer alan aşağıda maddeler halinde belirtilen talimatlara 01.01.2020 tarihi itibarıyla uyulma zorunluluğu bulunmaktadır.

    Aşağıda belirtilen emir ve talimatlara uymayanlar hakkında mevzuat hükümleri kapsamında cezai ve mali müeyyideler uygulanacaktır. Rica en ihtar olunur.

A) Cadde ve tretuvar üzerinde, 3 metreye kadar olan kaldırımlarda dükkâna bitişik 60 cm, 4 metreye kadar olan kaldırımlarda dükkâna bitişik 80 cm, 4 metrenin üzerinde olan kaldırımlarda ise 100 cm işgale müsaade edilecektir.

B) Cadde ve tretuvarlarda, 2 metrenin altında işgal yapılmayacaktır.

C) İşyeri sahiplerinin dükkân önlerindeki park alanlarına duba ve benzeri şeyleri koyması, işgal etmesi yasaktır.

D) Trafiğe kapalı alanlarda teşhir ve ticari amaçlı işgal yapılmasına, ne kadar izin verileceğine Belediyemiz ve Zabıta Müdürlüğümüz yetkilidir.

E) İşyeri sahipleri kapanış saatinde cadde ve tretuvarda bulunan mal ve eşyaları kaldırmak zorundadır.

F) İşgal harçları, Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü personelince yerinde ve aylık olarak tahsil edilecektir.

G) Yukarıda belirtilen hususlara uyulmadığı takdirde, suç unsuru fotoğraflanarak şahıslara ve işletmelere T.C. Kimlik Numarasına veya araç plakasına cezai işlem uygulanacaktır.’’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU