Advert
Advert
Advert

YEDİ OKUL, BİR PROJE, 70 FİDAN

Devrek’te Eğitim-Öğretim veren aralarında ilkokul, ortaokul ve liseninde bulunduğu yedi okul öğrencileri ´´7 Okul 1 Atölye ´´ projesi kapsamında fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.

 YEDİ OKUL, BİR PROJE,  70 FİDAN
Bu içerik 1993 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

 Devrek’te Eğitim-Öğretim veren aralarında ilkokul, ortaokul ve liseninde bulunduğu yedi okul öğrencileri ´´7 Okul 1 Atölye ´´ projesi kapsamında fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.

  Devrek Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen fidanlar Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu’nun bahçesine eTwinning Projesi dahilindeki öğretmen ve öğrencilerle birlikte dikildi.

 Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi, Devrek Anadolu Lisesi, Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, İstiklal İlkokulu, Misak-ı Milli İlkokulu gelen 70 öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdür Abdullah Turan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Muhammet Atlı, okul müdürleri ve eTwinning Projesi dahilindeki öğretmenler ‘´7 Okul 1 Atölye ´´ etwinning projesi kapsamında Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu’nun bahçesinin boş alanlarına yaklaşık 150 fidan dikerek fidan dikme etkinliğini gerçekleştirdi. Heyecanları gözlerinden belli olan öğrenciler dünyayı yeşertmeye çevremizden başlamalıyız diyerek fidanlarını sevgi dolu yürekleriyle diktiler.

   Devrek ilçe milli eğitim müdürlüğünün destekleriyle bir eTwinning Projesi olan “ 7 Oklu 1 Atölye” adlı proje Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi için Dilek Çayırlı, Anadolu Lisesi için Nurbanu Erkeç, Sinan Kalıncı Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi için Adem Toprak, Gazi Ortaokulu İçin Halil Karka, Nilüfer İnam, Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu için Zeynep Kalıncı, Nuriye Çekeneci, İstiklal İlkokulu için Ayşe Taşcı, Misakı Milli İlkokulu için Betül Akçabelen tarafından koordine etmektedir.

 Proje hakkında açıklama yapan İstiklal ilköğretim Okulu Öğretmeni Ayşe Taşçı, “Projemiz kapsamında gönüllü olarak her ay farklı bir atölye düzenlemekteyiz. Geçtiğimiz ay ‘Bilim Atölyesini’ geride bıraktık, ikinci atölyemiz olan bu etkinlikte İstiklal İlkokulu adına ‘Yaşam Atölyesi’ atölye lideri olarak görev aldım. Bu atölyeyi yeşil yarınlar için çevre bilinci oluşturmak, hem de geleceğin sorumluluk sahibi bireylerini yetiştirmek adına seçtim. Destekleyen herkese teşekkür ederim.”

  Projeye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu Müdürü Emin Yaşar, “Güçlü yarınlar için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 Vizyonu doğrultusunda çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimleri için tasarım ve beceri atölyeleri teşvik edilmektedir. Bu atölyeler Bilim, Sanat, Kültür, Spor ve Yaşam Becerileri odaklı olarak belirlenmiştir. Bu projede her ay 7 okulun katılımıyla farklı bir atölyeyi ele almaktayız. Bu ay Yaşam Atölyesi kapsamında düzenlenen Ağaç dikme etkinliğine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk .”

 Ezberci eğitim yerine bu tarz projeleri desteklediğini belirten Abdullah Turan, “Ezberci eğitim anlayışından uzaklaşarak öğrencilerin kendilerini daha rahat ifade edebilmelerini sağlamak, ilçemiz okulları arasında işbirliğini arttırmak açısından bu tarz projelerin gelişmesini olumlu buluyor ve destekliyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU