Advert
Advert
Advert

GİRGİN: VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

GİRGİN: VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Bu içerik 1338 kez okundu.
Advert

 

    Ormanda müteahhit kaynaklı istismarlar ve yaşanan yolsuzluklar üzerine Ankara’ya çıkarma yapan kooperatif başkanları ve muhtarları dinleyen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey “Bundan böyle üretimde öncelik orman köylüsünün olacak” sözü verdi.

    Herkesin vicdanını sızlatan orman yolsuzluğu davası ardından organize olan orman emekçileri, Ankara’da çıkarma yaparak yaşanılan sorunlara çare aradı. Merkezi Devrek’te bulunan OR-KOOP Üst Birliği Başkanı Satılmış Girgin ve Zafer Koop. Başkanı Mustafa Güney’in öncülük ettiği 50 kişilik heyet Ankara’ya gitti. Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, yine Kumluca bölgesindeki 7 orman kooperatifi başkanları ve yönetimleri, muhtarlar ve orman emekçilerinin yer aldığı heyet Meclis’te ve Orman Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulundu.

ORMAN GENEL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞÜLDÜ: ARTIK ÜRETİM KÖYLÜNÜN

    Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un karşıladığı ve Meclis’te ağırladığı heyet, sorunları önce Meclis’te dile getirdi. Ardından Orman Bölge Müdürü ve Orman Genel Müdürü ile görüşme sağlandı. Dikili satış uygulamasına karşı yürütülen mücadele ve yaşanılan sorunlar en üst makamlara yüksek sesle aktarıldı.

    Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in heyetin dinlediklerini dikkatle dinledi ve şu taahhütlerde bulundu: Bundan sonra dikili üretim en aza indirilecek. Ormanda üretim işi için öncelik orman kooperatifleri ve orman köylüsünün olacak. Ancak orman köylüsünün üretimi karşılayamadığı durumlarda müteahhitlere iş verilecek…

    Orman emekçilerinin bu davada haklı olduklarını dile getiren Karacabey, Milletvekili Yılmaz Tunç’a da yaşanan sorunları en kısa sürede çözecekleri sözünü verdi.

ÜST BİRLİK BAŞKANI GİRGİN ANLATTI

    Orman Genel Müdürü ve Orman Bölge Müdürü’nün verdiği sözler, Ankara temaslarının en önemli kazanımı oldu. OR-KOOP. Birlik Başkanı Satılmış Girgin, Ankara temaslarını  anlattı. Üst birlik için sorunların Ankara’ya taşınmasına önderlik ettiklerini belirten Satılmış girgin, en başından bu yana dikili üretime karşı olduklarını belirterek, Orman Genel Müdürlüğü nezdinde verilen sözlerin takipçisi olacaklarını söyledi.

    Dikili satışa karşı Anayasa Mahkemesi’ndeki dava süreci de yine yakından takip edilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN