Advert
Advert
Advert

O KÖPRÜ HER AN ÇÖKEBİLİR

Zonguldak Köprüsü tehlike saçıyor.

O KÖPRÜ HER AN ÇÖKEBİLİR
Bu içerik 6191 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

   Zonguldak Köprüsü tehlike saçıyor.  Devrek’ te yaklaşık 21 yıldır kullanımda olan Zonguldak Köprüsü yenilenmeyi bekliyor.

   Devrek Çayı üzerine 21 yıl önce yapılan Zonguldak Köprüsü taşıyıcı ayaklarında bulunan çatlaklar ve ayrılan parçalardan dolayı çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Bölge halkı, Devrek merkez ile Karşıyaka arasında ulaşımı sağlayan ve çökme tehlikesi bulunan köprünün yenilenmesini istiyor.

   21 YIL ÖNCE İNŞA EDİLDİ

  21 yıl önce 21 Mayıs 1998 yılında Devrek’te yaşanan sel felaketinde yıkılan iki köprüden birisi olan ve yerine yenisi inşa edilen Zonguldak Köprüsü’nde uzun zamandır bakım yapılmamıştı. Bakımdan geçmeyen köprünün taşıyıcı ayaklarında meydana gelen çatlaklar ve kopan parçalar nedeniyle Devrek halkı tedirginlik yaşıyor. Yaşanabilecek bir felaket can ve mal kayıplarının meydana gelebileceğini söyleyen vatandaşlar;

  “YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

  “Köprüyü kullanmak zorunda olan araç sürücülerimiz, öğrenci servislerimiz ve biz tehlike saçan köprüde meydana gelmesi muhtemel kazalardan can kaybı olmadan bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Yedi yıl önce Çaycuma ilçesinde 6 Nisan 2012'de köprünün çökmesi sonucu Filyos Çayı'na düşerek yaşamını yitiren 15 kişinin yaşadığı acıyı yaşamak istemiyoruz.  Köprünün can kaybı yaşandıktan sonra bakımının yada yenisinin yapılmasının bir anlamı yok. Ölümlü kazalar yaşanmadan yetkilileri bir an önce köprüde gerekli çalışmaları yapmak üzere göreve davet ediyoruz” dedi.

1998 yılında sel felaketinde yıkılan köprü

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU