Advert
Advert
Advert

BAŞKAN BOZKURT: ÖĞRETMENLERİMİZİN MUHALİF DURUŞU ONUR VERİCİDİR

Bozkurt: Yıllarca bizlere emek veren ve aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

BAŞKAN BOZKURT: ÖĞRETMENLERİMİZİN MUHALİF DURUŞU ONUR VERİCİDİR
Bu içerik 1815 kez okundu.
Advert

 

    Sercan Kapusuz-

    Eğitim-Sen Devrek Temsilciği tarafından düzenlenen  “Dostluk ve Dayanışma Yemeği” Çınar Otel’de yapıldı. Eğitim-Sen Devrek Temsilciğine üye iken emekliye ayrılan 10, tayin olan 2 öğretmen anısına düzenlenen vefa etkinliğinde sevgi, barış ve insani güzellikler yaşandı.

     Yemeğe, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, ÖDP İl Başkanı Akın Koç, Vatan Partisi Devrek İlçe Başkanı Bahattin Durak, Devrek İl Mustafa Uzundal, Eğitim Sen İl Sekreteri İsmet Akyol, Eğitim Sen Gökçebey Temsilcisi Servet Büyükkol, Devrek Belediye Meclisi Üyeleri Şeref Aydınlı, Faik Mekik, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

EĞİTİMDEN TASARRUF YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ

    Eğitim Sen Devrek Temsilcisi Satuk Kadam yemekte yaptığı konuşmada, “Eğitim Sen’in, eğitim sisteminin uzun bir süredir  büyük bir yıkımla karşı karşıya olduğunu sık sık vurguladığını” belirtti.

    Kadam konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şüphesiz bu durumun temel nedeni ‘tek adam’ yönetimin siyasal hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak için benimsediği tercihlerdir. Ancak söz konusu tercihlerin ülkemizi ve eğitim kurumlarımızı büyük bir belirsizliğe ve yıkıma sürüklediği açıktır. Eğitimden beklenen amaçların gerçekleşmesi, öğretmen, akademik ve idari personel açıklarının gerçekleşmesi, öğretmen, akademik ve idari personel açıklarının kadrolu istihdam ile kapatılması, eğitimin niteliğinin yükseltilmesi, okul-derslik açıkları sorunun çözülmesi, okulların ve üniversitelerin fiziki alt yapı ve donanım eksiklerinin giderilmesi ve diğer sorunlar için mevcut piyasacı bütçe anlayışının acilen değişmesi gerekmektedir. Yapılması gereken, kamusal kaynakların yine kamusal bir hak olan eğitim için, özel çıkarlar değil, toplumsal çıkarlar gözetilerek değerlendirilmesidir. Ekonomik kriz gerekçesiyle eğitimden tasarruf yapılması, eğitim ve yükseköğretim bütçesinde kısıntıya gidilmesi kabul edilemez.”

ÖĞRETMENLERİMİZİN MUHALİF DURUŞU ONUR VERİCİDİR

   Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’ta konuşmasında, öğretmenleri muhalif duruşları nedeniyle kutladı. Bozkurt, “Türkiye her geçen gün daha fazla haksızlığa, hukuksuzluğa ve zorbalığa sahne oluyor. Hükümetin politikalarını eleştiren ve muhalif duruş sergileyen herkes çeşitli düzeylerde baskı ve tehditle karşılaşıyor. Ama yılmadan eğilip bükülmeden her zaman muhalif duruş sergileyen öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğretmenlerimizin muhalif duruşu onur vericidir”diye konuştu. Bozkurt, “Öğretmenlere ne kadar minnet duysak azdır” diyerek sürdürdüğü konuşmasını şöyle tamamladı, “Kutsal görevi çocuklarımızı geleceğe hazırlamak olan öğretmenlerimiz bizlerin baş tacıdır. Bizleri yetiştiren ve geleceğe gururla bakabilen, milli değerlerle donatılmış nesiller yetiştiren öğretmenlerimize ne kadar minnet duysak azdır. Yıllarca bizlere emek veren ve aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

10 ÖĞRETMEN EMEKLİ, 2 ÖĞRENMEN DE TAYİN OLDU  

     Daha sonra emekli olan öğretmenlerimiz; Ahmet Abanoz, Aydın taşçı, Cevdet Çaltepe, İsmail Bayramusta, İsmet Onur, Kıymet Özkadam, Mehmet Ali Yılmaz, Nurettin Bozkurt,Nusret Baran, Özlem Bayramusta ve tayin olan; Aysen Aydemir ve İbrahim Dikenli’ye sendika tarafından günün anlam ve önemine ilişkin plaket ve buket, Başkan Bozkurt tarafından da çeşitli hediyeler verildi.

     Gecede mahalli sanatçılarımız; Mehmet Budak, Ayhan Alaz ve Remzi Budak da seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle öğretmenlerimize güzel bir gece yaşatırken, kimi zaman birlikte türküler söylenirken kimi zamanda konuklar alkışlarıyla programda doyasıya eğlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR