Advert
Advert
Advert

ENGELLİ BİREYLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Hazırladıkları sosyal sorumluluk projesiyle engelli bireylerin hayallerini gerçekleştirdiler.

ENGELLİ BİREYLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİLER
Bu içerik 1421 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

  Hazırladıkları sosyal sorumluluk projesiyle engelli bireylerin hayallerini gerçekleştirdiler.

  BEÜ Devrek Meslek Yüksekokulu Öğretim görevlileri Seda Tapdık ve Güven Deniz Aşçılık programı 2.sınıfında bulunan 40 öğrenci ile birlikte hazırladıkları “ Hayat Bizi Kazandı” adlı sosyal sorumluluk projeleriyle engelli vbireylerin hayallerini gerçekleştirdi.

  Hazırlanan “Hayat Bizi Kazandı” projesiyle dört engelli bireyin hayalindeki mesleği yapabilmeleri sağlandı. Dört engelli birey hayalindeki meslek olan polis, öğretmen, itfaiye eri ve sanatçı olarak kostümlerini giydi ve mesleklerini yaptı. Bir gün boyunca hayalindeki mesleği yapan engelli bireylerin bu mutlu anları kameraya alınarak sinevizyon gösterisi olarak Devrek Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen etkinlikte alanda bulunan dev ekranda oynatıldı. Ayrıca öğrenciler düzenlenen etikinlikte ellerinde gökkuşağının renklerinin bulunduğu dövizlerle hepimiz farklı görünüyoruz ama aslında hepimiz tek rengiz dedi.

 Amaçlarının insanlarda engelli bireylere karşı farkındalık oluşturmak olduğunu onlarında toplumun bir ferdi olduğunu belirten öğretim görevlisi Seda Tapdık; “ Öğretim görelisi arkadaşım Güven Deniz ve öğrencilerimizle bu sosyal sorumluluk projesini hazırlarken amacımız engelli bireylerinde toplumun bir ferdinin olduğunu ve onlarında topluma kazanılması gerektiğini vurgulamaktı. Proje kapsamında dört engelli bireyimizin hayalindeki mesleği bir günde olsa yaşamalarına yardımcı olduk. Onların yaşadıkları o mutluluğu ölümsüzleştirmek adına o anlarını kameraya alıp güzel bir sinevizyon sunumu haline getirdik.

  Projeyi hazırlarken öğrencilerimize konuyu anlattığımızda istekli olmaları ve projeyi hazırlarken baştan sona kendi çabalarıyla bizden çok destek almadan sahiplenerek koşturmaları bizi çok sevindirdi. Öğrencilerimizin bu şekilde duyarlı birer birey olmaları geleceğimiz için ve gelecek nesiller için çok önemli ne mutlu ki bize böyle duyarlı öğrencilere eğitim veriyoruz.

  Bize projemiz için destek olan başta Devrek Belediyesi, özel hayat rehabilitasyon merkezi ve esnafımıza da teşekkür ederiz.” Dedi.

  Etkinlik sonunda engelli bireylere çeşitli hediyeler ve katılım gösteren vatandaşlara bölüm öğrencilerinin hazırlamış olduğu üzerinde “Hayat Bizi Kazandı” yazan kurabiyeler verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU