Advert
Advert
Advert

DEVREK BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi, Bölgenin İlk Toplu Sözleşmesini Devrek Belediyesi ile yaptı. Sözleşme 205 işçiyi ilgilendiriyor.

DEVREK BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
Bu içerik 2547 kez okundu.
Advert

 

    YASEMİN ALTUN-

    Belediye-İş Zonguldak Şubesinin örgütlü olduğu Devrek Belediyesinde, taşerondan belediye şirketine geçen işçilerin ilk toplu iş sözleşmesi imzalandı.     İşçilerin katılımıyla yapılan toplu sözleşme töreninde yapılan konuşmalarda, örgütlü olmanın önemine vurgu yapılarak imzalanan toplu sözleşmenin de mücadelenin ürünü olduğu, belirtildi.

     Devrek Belediyesince, Devrek Çınar Oteli’nde işçilere yönelik düzenlenen kahvaltı etkinliğinde yapılan imza töreniyle bölgenin ilk toplu sözleşmesini Devrek Belediyesi yapmış oldu.

İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ SENDİKAL HAKLARINI KULLANAMIYORDU

    Toplu sözleşme töreninde konuşan Belediye-İş Sendikası Denetim Kurulu Başkanı Tuncay Ulupınar, işçilerin geçmiş dönemlerde Anayasal hakkı olan sendikalara üye olma haklarını baskılar nedeniyle kullanamadıklarını, belirtti.   

     Ulupınar şöyle konuştu, “Belediye Başkanımız Sayın Çetin Bozkurt’un himaye ve güvencesinde Devrek Belediyesinde çalışan tüm işçi kardeşlerimiz Anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldu. Bunun neticesinde, Sendikamız ve Devrek Belediyesi arasında, taşerondan, daimi işçi kadrosuna geçen üyelerimizi ve Belediyemize bağlı şirkette çalışanları da kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanmış olup hepinizin huzurunda imzalarımızı atıyoruz. Hepimize hayırlı olsun.”

BUNUN SADECE ADI KADRO

     Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş da yaptığı konuşmada, işçilerin en büyük sorununun kadro meselesi olduğuna vurgu yaparak, “Bunun sadece adı kadro. İçi tamamen boş, kamunun yapması gereken tüm hizmetlerin içinde varız ama şirket kadrosundayız. O da özel hukuka tabi ticari şirket. Hani kadroya geçmiştik?” dedi.

     KHK ile kurulan şirketlerde çalışan 500 bine yakın çalışanın TİS hakkının 2020 yılı temmuz ayına kadar kısıtlandığını anlatan Osman Karataş, “Sendikalar da devre dışı bırakılarak bir genelgeyle zam oranları belirlenmiş ve her 6 ayda bir yüzde 4 zamlarla çalışanlar enflasyonun altında ezilmeye mahkum edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

KIDEM TAZMİNATLARIMIZI ALMAK İSTİYORLAR

  Hükümetin KHK ile işçiler arasında böl parçala mahtığı yürüttüğünü anlatan Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, “Hükümet kıdem tazminatlarımızı da elimizden almak istiyor. Çoğunluk alamıyor yalanıyla son kalemiz kıdem tazminatı hakkımızı da elimizden almak istiyorlar. Asla vermeyeceğiz. Kıdem tazminatı bizlere atalarımızdan, büyüklerimizden mirastır. Yavrularımızın çeyiz parası, çocuklarımızın geleceğidir.”dedi.

     Sendikaları ile Belediyesi İnşaat Şirketi arasında, Kanunlardan doğan bütün olumsuzluklara rağmen toplu sözleşmenin bağıtlandığını belirten Osman Karataş, “Emek ve emekçi dostu olan Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt’un inisiyatif almasıyla KHK’li ve KHK sonrası diye ayrım yapmadan toplu sözleşme görüşmelerimiz tamamlanmıştır. Bu sözleşmede büyük özveri gösteren Başkanımız Çetin Bozkurt’a teşekkür ediyor, çalışanlarımıza da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

GÜVENCENİZ ÇETİN BOZKURT’TUR  

     Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da, kendilerinin göreve geldikleri dönemde bazı çevrelerin kasıtlı olarak “işçi ve memurların parasını nasıl ödeyecek?” gibi ithamlarda bulunduklarını ama 9 aydır da işçi ve mumurların maaşlarını düzenli ödediklerini, belirtti.

     Kendisinin de 30 yıldır belediyede çalıştığını anlatan Başkan Bozkurt, belediyenin 17 biriminde çalıştığını, işçinin emekçinin derdini en iyi kendisinin anlayabileceğine, vurgu yaptı.

     Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “İşçilerle, emekçilerle masaya oturun, onların haklarını en iyi şekilde teslim edin” sözünü anımsatan Başkan Çetin Bozkurt, “Benim başında olduğum bir kurumda işçi ve emekçi kardeşimin her hakkını teslim edeceğiz. Kimsenin hakkını kesmeye yedirmeyeceğiz. Sendikal hak verilmez, alınır. Merkezi hükümet, memur, sözleşmeli memur, işçi, taşeron işçisi gibi ayrımlar yaparak emekçimiz, işçimiz arasında garabet yaratmıştır. Sınıfsal ayrımcılığı yaratan bir hükümet var bu ülkede. Ama unutmayın ki Devrek Belediyesi’nde hiçbir ayrımcılığa izin vermeyeceğiz. Emek ve emekçinin yanında olacağız. Kazandığım her lokmayı sizlerle paylaşacağım. Değerli işçi ve emekçi kardeşlerim güvenceniz Çetin Bozkurt’tur, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bölgenin ilk toplu sözleşmesini Devrek Belediyesi olarak yapmanın mutluluğu içindeyiz. İşçilerimize, emekçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

      Bu sözleşme ile Belediye Başkanı Çetin Bozkurt işçi maaşlarına 150 ile 200 lira arasında değişen zam yaptı. Bu sözleşme Devrek Belediyesinde çalışan 205 işçiyi ilgilendiriyor.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET