Advert
Advert
Advert

VERİM 2019 FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 2019 yalında yaptığı çalışmaları açıkladı.

VERİM 2019 FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI
Bu içerik 1145 kez okundu.
Advert

 

  Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 2019 yalında yaptığı çalışmaları açıkladı.

  Müdürlüğe atandığı günden buya Devrek tarımını geliştirmek ve bir adım ileriye taşımak, durmadan sürekli projeler üreten ve Devrekli çiftçilerin eğitimli olarak aktif olarak tarımla uğraşmalarını sağlamak için gece gündüz çalışan Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim 2019 yılında Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 2019 yılında yaptıkları faaliyetleri açıkladı.

  Yıl içerisinde gerçekleştirilen kardeş ilçe projesinden, yapılan çiftçi gezilerine ve çiftçiler için düzenlen çeşitli eğitimlere kadar birçok çalışmadan söz eden ve 2020 yılında Devrek tarımı ve Devrekli çiftçiler için hiç durmadan çalışacaklarını belirten Müdür Verim yaptığı açıklamasında;

 “Çiftçi gezisi yaptık. Denizli, Afyon, Antalya(2kere) ve Çanakkale gezileri olmak üzere 4 tane gezi düzenledik. Bunun yanı sıra Antalya ilinin Gelin Kardeş Olalım Projesine seçilerek Türkiye de 18 ilçe arasına girdik.

  Çiftçilerimiz içi Hazineden Dedeoğlu köyünde arazi kiralayarak Deneme ve Sera Okulu Projemiz ile Sosyal Yardımlaşma vakfı destekli 2 adet Sera kurarak Çiftçilerimize uygulamalı eğitimler düzenledik.

  2020’de Devrek'te bulunan İş adamları ve Öğrencilere de tarım eğitimleri  düzenleyeceğiz.

  Çiftçilerimiz için yine Hazineden Kozlugüney köyünde bir arazi kiralama talebinde bulunarak Anaç Fidan bahçesi kurmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz.

  Hayvancılığın gelişmesi için ise Buzağı Bakım Besleme Yerli ve Milli Tarım Temasıyla 80 kişilik Çiftçi eğitimi gerçekleştirdik. Bu kapsamda Hayvan Bakım ve Besleme konulu Tema ile Prof. Dr. İbrahim İsmet Türkmen 'i davet ederek 110 kişilik eğitim gerçekleştirdik.

  Mucize Meyve Aronya Projemiz ile Tarımsal Yayım Projeleri kapsamında Bakanlığımızdan 17 bin 630 TL hibe almaya hak kazanarak 2 kişiye ücretsiz Aronya Bahçesi tesis etmek için hazırlıklarımızı yaptık.

  Modern Seralarda Fide Dikim Şenliği Yaparak Sayın Valimiz, İl Müdürümüz, Siyasi Parti Temsilcileri, İl genel Meclis Başkanı ve üyeleri, Muhtarlar ve çiftçiler, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekibinin de katılımı ile 400 kişilik Tarla Günü düzenledik.

  Ceviz Fındık Aşılama ve Budama Kursu açarak Prof. Dr. Turan KARADENİZ 'i davet ettik ve 40 tane Uzman Aşıcı Budamacı kazandık.

  Köylü pazarında satış yapan üretici seminerlerimizde 500 üreticimize çeşitli konularda eğitimler düzenledik. Yaka Kartı uygulaması ile farkındalık oluşturmalarını hedefledik, eğitim verdik ve 2020de Yaka Kartı takmalarını sağlayacağız.

  Veteriner Hekimlerimizce İlçemizde bulunan 14.500 Büyükbaş ve 10.000 küçükbaş hayvan Düzenli olarak programlı aşılamalar kapsamında aşılandı, yeni doğanlar küpelenerek kayıt altına alındı.

  Chandler ceviz fidanı ile kapama bahçe kurmak için 11.000 tane ceviz fidanını İl Özel İdaresi Bütçesi ile Çiftçilerimize Uygun fiyatlara dağıttık.

  İl Özel İdaresi Bütçesi ile çiftçilerimize 14.500 tane Fındık fidanı dağıttık.  İl Özel Müdürlüğü bütçesi ile çiftçilerimize Uygun fiyatlı 6575 kg yonca tohumluğu dağıttık.

  Sayın Valimiz ve İl Müdürümüzün katılımı ile Fındık Fidanı Dikim Şenliği ile İlimizde ilk defa Tek Dal Fındık Fidanı İl Müdürümüz sayesinde Giresun Araştırmadan getirilerek toprakla buluşturuldu. Sayın Valimizin ve İl Müdürümüzün, Siyasi parti temsilcileri ve İl genel Meclis Başkanının, muhtar ve çiftçilerimizin katılımı ile Ceviz fidanı dikim Töreni yapılarak ilçemizin Ceviz üretiminde bende varım diyeceği günlerin haberini verdik.

  Sokak hayvanları için mama kampanyası yaparak onlara bir nebze katkıda bulunduk. İlçemize İl Özel İdare Katkılı 11 tane 525 kare modern sera kazandırarak 1,2,3 dönümlük yapacağımız seraların alt yapısını hazırladık. Besi Hayvani Bakim ve Besleme Konulu İşkur ortaklığı ile Kurs açarak 17 çiftçimize eğitim verdik.

  Gıda Denetimleri kapsamında 500 tane gıda isletmesinin kontrol ve denetimi gerçekleştirildi. 21-İlçemizde Çiftçilerimizle mesai saati dışında da bilgi ve tecrübe paylaşmak adına Akşam Toplantıları yapmaya Başladık.

  İl Müdürümüze, Tüm Kurum Personelimize, Ticaret ve Sanayi Odasına, Or-Koop Üst Birlik başkanlığına, Ziraat Odasına, Muhtarlarımıza, Devrek ve Çaydeğirmeni Belediyelerine, Devrek Güneşi Kooperatifine tüm katkı ve destekleri için teşekkür ederiz.” dedi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ