Advert
Advert
Advert

DEVREK'TE 7 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

2019-2020 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatili bugün başladı. Türkiye genelinde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyona yakın öğretmen bugün tatile çıktı.

DEVREK'TE 7 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI
Bu içerik 1810 kez okundu.
Advert

 

İbrahim Tığ

  2019-2020 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatili bugün başladı. Türkiye genelinde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyona yakın öğretmen bugün tatile çıktı. Devrek'te ise 27 okulda yaklaşık 7 bin öğrenci ve 487 öğretmen bugün tatile çıktı. Öğrenciler karne sevinci yaşarken velileri de okul önlerinde çocuklarının sevinçlerine ortak oldu.

   7 BİN ÖĞRENCİ VE 487 ÖĞRETMEN TATİLE ÇIKACAK

  2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin 17 Ocak Cuma günü sona ermesiyle birlikte Devrek’te bulunan 27 okulda eğitim gören 7 bin öğrenci ve onlara eğitim veren 487 öğretmen ilk dönemin yorgunluğunu ve stresini atacakları iki haftalık tatile çıktı.

 ‘KARNE BİR DURUM TESPİTİDİR’

 Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, öğrenci velilerine çağrıda bulunarak, karnenin bir durum tespiti olduğuna dikkat çekti. Turan, karnesinde kırık not olan öğrencilere de seslenerek, her başarısızlığın da bir telafisi olduğunun altını çizdi.

Tatilin öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Turan, “Eğitim, öğretim yılının ilk dönemini başarılı bir şekilde tamamladık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, bu süreçte geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi eğitimi alabilmeleri için çaba gösterdik. Kazasız belasız bir şekilde ilk yarı eğitim sezonumuzu tamamladık. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize şimdiden iyi tatiller diliyorum” dedi.

 İKİNCİ YARI İLK DERS ZİLİ 3 ŞUBAT’TA ÇALACAK

 25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar olan birinci dönemi bugün alınan karnelerle bitmiş oldu.Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün) İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.  06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)  13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.  Ara tatillerde bir ana tema başlığı altında bilim, kültür, sanat, spor, gezi, fuar gibi etkinlikler planlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET