Advert
Advert
Advert

ŞEHİT POLİS AYDIN’IN VİETNAMLI EŞİ BELGESEL FİLM OLDU

Zabıt kâtibi, yazar yönetmen ve senarist Nedim Argan, şehit polisimizin Vietnamlı eşi Tuanvi’nin yaşamını film yaptı

ŞEHİT POLİS AYDIN’IN VİETNAMLI EŞİ BELGESEL FİLM OLDU
Bu içerik 2627 kez okundu.
Advert

   

    Sercan KAPUSUZ

     İzmir Adliyesi’nde 17 yıldır zabıt katibi olarak görev yapan Nedim Argan, Zonguldaklı şehit polis Tansu Aydın’ın Vietnamlı eşi Tuanvi’nin hikayesini anlattığı film ve Elazığlı şehit Polis Fethi Sekin’in belgeseli ile dikkati çekiyor.

 

     Zabıt Katibi Nedim Argan, memuriyetin yanı sıra yazdığı roman ve senaryo, çektiği klip, belgesel ve kısa filmlerle adından söz ettiriyor. İlkokul sıralarında yazmanın büyüsüne kapılan Argan, lise çağlarında roman yazmaya yöneldi.

“Seni Sevmek Güzeldi”, “Dilemma” romanları yayınlanan Argan, bu romanından uyarladığı film senaryosu, Kültür Bakanlığı tarafından 2016’da senaryo ve diyalog geliştirme kategorisinde desteklenmeye değer görüldü.

     2016’dan itibaren sinemaya yönelen Argan, ilk senaryosunu yazıp yönettiği ‘Aşk Cesaret İster’ isimli kısa filme çekti. 2017’de İzmir Adliyesi’ne yönelik hain saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin anısına ‘C Kapısı Fethi Sekin’ isimli belgeseli çekti. Olayın birinci yıl dönümünde düzenlenen anma etkinliklerinde ilk gösterimi yapılan belgesel, duygusal anlar yaşattı.

TUANVİ-UZAKDOĞU’DAN ANADOLU’YA

    Argan, çekimlerini geçen ağustos ayında tamamladığı ‘TUANVİ-Uzakdoğudan Anadoluya’ adlı belgeselle, ulusal ve uluslararası film festivallerinde boy gösterdi. 2015 yılında Diyarbakır’da hain bir terör saldırısında şehit olan polis memuru Tansu Aydın’ın Vietnamlı eşi Tuanvi’nin hikâyesini anlatan film, 2.Uluslararası İzmir Film Festivali’nde ve 2.Uluslararası Siirt Film Festivali’nde finale kaldı.

ŞEHİT EŞİ TUANVİ TÜRKİYE’YE YERLEŞTİ

     Şehit polisin Vietnamlı eşi Türkiye’ye yerleşti. Türk vatandaşı olmadığı için önce şehit maaşı bağlanamayan Tuanvi Aydın, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ve Bakanlar Kurulu’nun kararıyla Türk vatandaşı oldu. Türkle evlenen yabancı uyruklu bir kişinin 3 yıl sonra Türk vatandaşlığına geçebileceğini ön gören yasaya rağmen vatandaşlık hakkını elde eden Tuanvi Aydın’a, geçen Ağustos ayı itibariyle de şehit maaşı bağlandı.

UZUN METRAJLI FİLM ÇEKECEK

     Çok yönlü yönetmen Nedim Argan, ilk uzun metraj sinema deneyimi için hazırlıklarını sürdürüyor. Nevşehir’de çekilmesi planlanan film için bu yaz motor denilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR