Advert
Advert
Advert

CHP İL BAŞKANI MURAT PULAT OLDU

Kırmızı liste ile seçime giren Murat Pulat 40 oy farkla beyaz listeyle yarışan Hakkı Güney'in önüne geçti. Kongrede Hakkı Güney 210, Murat Pulat 250 oyla CHP İl Başkanı seçildi.

CHP İL BAŞKANI MURAT PULAT OLDU
Bu içerik 2353 kez okundu.
Advert

 

     Yasemin ALTUN

     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak’ta İl Kongresi yapıldı. Mevcut başkan Hakkı Güney ile Murat Pulat’ın yarıştığı kongrenin kazananı Murat Pulat oldu. Kırmızı liste ile seçime giren Murat Pulat 40 oy farkla beyaz listeyle yarışan Hakkı Güney'in önüne geçti. Kongrede Hakkı Güney 210, Murat Pulat 250 oyla CHP Zonguldak İl Başkanı seçildi.

    CHP İl Başkanlığı Genel Kurulu Site Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Genel kurulda Turhan Oral'ın adaylıktan çekilmesiyle birlikte iki aday yarıştı. Divan Başkanlığı'nı partinin büyüğü Av. Ali Osman Odabaş yürüttü.

     CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Eski Vekiller Harun Akın, Ali İhsan Köktürk, Şerafettin Turpçu, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, AKP İl Başkanı Vekili Ömer Gülay, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. CHP İl Başkanlığına aday olan Hakkı Güney, salonda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bu kongreler sürecinde daha kenetlenmek zorundayım. İktidar yolunda herkesi birlik ve beraberlik içinde olmaya davet ediyorum."

ORAL ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

   CHP Zonguldak İl Başkanlığı için daha önce adaylığını açıklayan Turhan Oral kongre öncesi adaylıktan çekildi.

   Turhan Oral, adaylıktan çekilmesi ile ilgili şunları söyledi: "Dün akşam listelerimizi hazırlamıştık. Gece gelişmeler oldu. Siyaset yaparken bazı insanlardan uzak durmanız gerekiyor. İdealleriniz var,  projeleriniz var. Bizim arkamızdan Çaycuma desteğini çekince bu işi inadına sürdürmek söz konusu değil. Destekleyen herkese destek veriyoruz. Hayırlısı olsun. Milletvekillerinin öteki tarafta olduğunu görmüşsünüzdür herhalde. Siyaset böyle bir şey ama ben neysem oyum, ben kimseyi satmadım. İnsanlar baskı görüyor, belli güç odakları var. Bu anlattıklarımdan rahatsız olan gruplar böyle davrandılar. Benim arkamda dim dik duran Çaycuma’nın blok olarak çekildiği yerde olmayacak duaya amin demenin anlamı yok. Bütün partilerde bu sindirme olayı vardır, bizde biraz daha özgürce oluyor. Bütün siyasette bu sindirme var."

PULAT: CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIM

    CHP Zonguldak Başkanlığına seçilen Murat Pulat, salonda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Partimizin sizlerin destegi ile hakettiği konuma yükseltebilmek için görev istiyorum. Katılımcı bir anlayışla, takım çalışması yöntemiyle sevgi, kardeşlik dayanışma ortamında çalışma arkadaşlarımla birlikte ilçe başkanı görevimizde olduğu gibi partimizin emrinde bir nefer olarak canla başla koşacağıma söz veriyorum."

     Daha sonra seçime geçildi ve Kongrede oy sayım işlemi bitti. Kırmızı liste ile seçime giren Murat Pulat 40 oy farkla beyaz listeyle yarışan Hakı Güney'in önüne geçti. Kongrede Hakkı Güney 210, Murat Pulat 250 oyla CHP İl Başkanı seçildi.

     Murat Pulat’ın başkanlığında oluşan CHP Zonguldak İl Yönetimi şu isimlerden oluştu: Serpil Akçin, Nezih Anıl, Ali Arslan, Merve Arslan, Naciye Asilkazancı, Mürşide Ateş, Derya Bayer, Sevda Bilici, Dursun Ali Bostan, Selin Cansızoğlu, Hatice Çevik, Şenol Demirci, Devrim Dural, Alperen Furat, Murat Gürdal, Hüsnü Hazır, Barış İlgenç, İsmail Kal, Ahmet Kaptan, Burak Karaaslan, Gülcan Karadeniz, Refik karaduman, Mehmet Kurt, Nazan Pulat, Yaşan Sümer, Nuri Turpçu, Hayri Türköz ve İsmail Yavan.

    CHP İl Disiplin Kurulu da şu isimlerden oluştu:

    Ali Turan Başar, Faruk Çilingir, Hüseyin Darıcı, Selahattin Ergün, Türker Kapkaç, Ekrem Kumus, Mustafa Özkan, Mehmet Ali Özseçen ve Mehmet Yaramış.

    CHP Kurultay Delegeleri de şu isimlerden oluştu: Adnan Akgün, Mustafa Aydın, Ayşegül Erdoğan, Eylem Ertuğ Ertuğrul, Türkan Eryiğit, Bülent Kantarcı, Şeref Köktürk, Murat Pulat, Erol Sarıal ve Nuri Tekin.

   

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU