Advert
Advert
Advert

ZEKA OYUNLARI DEVREK FİNALİ YAPILIYOR

Devrek’te düzenlenen zeka oyunları yarışmasında öğrenciler ter döküyor.

ZEKA OYUNLARI DEVREK FİNALİ YAPILIYOR
Bu içerik 1547 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek’te düzenlenen zeka oyunları yarışmasında öğrenciler ter döküyor.

  Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) arasında imzalanan 'İş Birliği Protokolü' gereğince Devrek’te ‘Akıl ve Zeka Oyunları’ turnuvası yapılıyor.

 Çaydeğirmeni 75. Yıl cumhuriyet Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Funda Daşdemir ve Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Hacı Ömer Ziyanak koordinatörlüğünde Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2 gün sürecek olan ‘Akıl ve Zeka Oyunları’ turnuvası yapılıyor.

 Turnuvanın ilk gününde ilçeye bağlı ilkokullardan katılan 64 öğrenci 4 kategori olan Mangala, Pentago, Equilibrio, Q-Bitz oyunlarında ter döktü. Turnuvanın ikinci günüde ise ilçeye bağlı ortaokullardan 48 öğrenci 4 kategori olan Mangala, Reversi, Pentago, Kulami oyunlarında ter dökecekler.

 Turnuvada kendi kategorilerinde ilk ikiye giren öğrenciler 5 Mart 2020 tarihinde Zonguldak’ta düzenlenecek olan ‘Akıl ve Zeka Oyunları’ turnuvasına katılmaya hak kazanacak. İl turnuvasında da birinci olan öğrenciler 7-8-9 Nisan 2020 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’nda Zonguldak’ı temsil edecek.

 Turnuva hakkında bilgi veren Proje Koordinatörleri Funda Daşdemir ve Hacı Ömer Ziyanak, "Amacımız bütün öğrencilerimizi teknoloji dışında zeka oyunları ile tanıştırmaktı. Bu bağlamda bir turnuva düzenledik.

 Ayrıca bugün burada Zonguldak’ta düzenlenecek olan‘Akıl ve Zeka Oyunları’ için ilçede iki gün sürecek turnuvayı düzenlemekteyiz. İlk gün ilçemizde bulunan ilkokul öğrencileri kendi kategorilerinde yarışacaklar ikinci gün ise ortaokul öğrencileri. Kendi kategorilerinde ilk ikiye giren öğrencilerimiz Zonguldak turnuvasına katılacak. Öğrencilerimiz bu turnuva sayesinde hem zekalarını konuşturuyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU