Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE 12 BİN HAYVAN AŞILANACAK

Devrek’te ilkbahar dönemi şap ve LSD (çiçek) aşıları kampanyası başladı.

DEVREK’TE 12 BİN HAYVAN AŞILANACAK
Bu içerik 1065 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek’te ilkbahar dönemi şap ve LSD (çiçek) aşıları kampanyası başladı. Devrek genelinde toplam 12 bin hayvana uygulanması planlanan aşılama faaliyetleri için Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri görevlendirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan 'Bölgesel risklerin azaltılmasına dayalı Şap Hastalığının Kontrol ve Eradikasyon Projesi kapsamında Devrek İlçesinde 10 Şubat-15 Mayıs tarihleri arasında büyükbaş hayvanlara yönelik 'Şap Aşılaması Kampanyası' gerçekleştirilmeye başlandı.

Aşılama kampanyasında 2 aydan büyük tüm büyükbaş hayvanlara şap aşısı, 3 aydan büyük tüm büyükbaş hayvanlara ise LSD hastalığına karşı koruyucu aşılama yapılacak. Aşılama kampanyası 15 Mayıs 2020 tarihine kadar tamamlanacak.

  Şap Hastalığı hayvanlarda verim kayıplarına neden olmakla birlikte buzagılarda ölümlere sebep olabilmektedir. Çok bulaşıcı, viral ve İhbari mecburi olan bu iki hastalıktan korunmanın yolu ise aşılama yaptırmaktır. Yurt içi iller arası hayvan satışları için gerekli olan Veteriner Sağlık Raporu almak için Şap hastalığı için son 12 ay içerisinde en az 2 kere aşılanmış ve son aşı 6 ay içerisinde yapılmış olmalı ayrıca LSD aşısı ile son bir yılda 1 kere aşılanması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET