Advert
Advert
Advert
NEYMİŞ EFENDİM
Burhan KURMALI

NEYMİŞ EFENDİM

Bu içerik 1926 kez okundu.

 Galiba memleketimizi idare edenler bizim kuş beyinli falan olduğumuzu zannediyorlar. Bu fikre, uzun yıllar süzgecinden geçerek kapıldım desem yalan olmaz!

            Daha bir yıl önce benzinin, mazotun, elektriğin, gazın fiyatı neydi, bugün ne oldu? Sadece bu bile biizim akıl tutulmasında olduğumuzun en büyük göstergesi. Yahu el insaf, her gece yarısı zam yapılır mı? Devrek’ten Eskişehir’e otobüsle gitmenin ceremesi 380 TL. Bir de dönüşü 760. Hele iki kişiyseniz 1520. Üç dört kişilik ailelerin vay haline…

            Neymiş efendim, karpuzu dilimle, domatesi, biberi, patlicanı taneyle alın. Zeytin, peynir, yağ, bal yemeseniz de olur. Artık fırınlarda eknek de dilimle satılacağa benziyor…

            İktidar destekçisi şahsiyetlerden biri, televizyonda haberleri sunarken ABD’de benzin fiyatının yüzde atmış zamlandığını, ülkenin ekonomik darboğazda olduğunu, bu durumun açıkçası sadece bize özel olmadığını açıklıyor. Gülsem mi, ağlasam mı bilemedim…

            Elin memleketinin bir liarsı bizde 17 lira. Bize göre değerlendirip sonuca varmak isteyenlerin galiba akıllarına karpuz kabuğu felan düşmüş ne dersiniz?

            Nihayet cumhurbaşkanı adayı olduğunu kendi ağzından duyma şerefine nail olduk. Ama unuttuğu, yasalara göre resmen aday olabilmesi için ya seçim terihini öne alacak ya da KHK marifeti ile yasayı değiştirecek. Bekleyelim bakalım ne olacak!

            Emin olun bu günkü halimizi Ulusal Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk daha cunhuriyetin ilk yıllarında görmüştü. Büyük nutkunda uzun uzun anlatmıştı. “Memleketimiz fakir, zorluklar içinde, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersaneleri ele geçirilmiş, ülke içinde yaşayanlar esaret içinde…”

            Bir düşünün hele!

            Ülkemizin en verimli toprakları talan ediliyor. Tarım ülkesi iken artık neredeyse patatesi bile ithal edecek duruma gelmişiz. Tütün, pamuk, şeker,.. Buğday, arpa, yulaf… Daha nesini söyleyeyim bilmem ki!

            Dedim ya, bizi idare edenler aklımızla dalga geçiyorlar hanidir. Biz bu akılla!

            Sözün bittiği yer.

            Geliyor gelmekte olan umuduyla…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN