Advert
Advert
Advert
GELENEKSEL ILGAZ DAĞI KÜÇÜKHACET (2546 m) CUMHURİYET TIRMANIŞI
Faik MEKİK

GELENEKSEL ILGAZ DAĞI KÜÇÜKHACET (2546 m) CUMHURİYET TIRMANIŞI

Bu içerik 1912 kez okundu.

 Devrek Doğa Yürüyüş Grubu; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü  etkinlikleri ve amasra'da şehit olan 41 madenci anısına  Çankırı, Kastamonu ve Bartın’dan gelen katılımcı arkadaşlarla Mülayim Yaylası’nda (1600 m) bir araya geldi. Yüksek irtifadan etkilenmemek için bir süre yaylada bekleyen gruplar sabahın ayazında 30 Ekim Pazar günü saat 07.30’da tırmanışa geçtiler. 2200 metre yüksekliğe kadar orman içinde, çam ağaçları arasından çok güzel bir rotada yükselerek zirveye ulaşıldı.

   Rüzgarlı ve oldukça soğuk olan zirvede (2546 m) kısa bir molanın ardından CUMHURİYET BAYRAMI anısına, Cumhuriyet Tırmanışına katılanlarla, çekilen hatıra fotoğrafı sonrası inişe geçildi. Zirve yapmanın verdiği hazla saat 14.00 sularında başlangıç noktası olan Mülayim Yaylası’na inildi. Tırmanışa katılanlarla vedalaşmanın ardından, etkinlik sonlandırıldı.

   Devrek Doğa Yürüyüş Grubu Ilgaz Dağı Küçük Hacettepe Cumhuriyet Tırmanışını başarıyla gerçekleştirdi.

Bu güzel etkinliğe katılmamıza vesile olan Kastamonu’dan Hüseyin Karaoğlu ile Cumhuriyet Tırmanışı etkinliğini organize eden ÇANDAK Başkanı Nuri Erkenci arkadaşa teşekkür ederiz.

   Evliyalar şehri olarak da bilinen, Anadolu’nun en eski şehirlerinden biri olan Kastamonu’ya hareket etmek üzere aracımıza bindik. Ardımızda bıraktığımız Ilgaz Dağı anısına’’Ilgaz Anadolu’nun sen yüce bir dağısın’’ şarkısını büyük bir coşkuyla söyleyerek Kastamonu’nun yolunu tuttuk. Kısa bir şehir turu ve yemek molasından sonra üzerimize çöken yorgunluğa daha fazla dayanamayarak Devrek’e dönüş için harekete geçtik. Devrek’e vardığımızda yorgun ama geride bıraktığımız güzel anıların keyfiyle, başka bir etkinlikte buluşmak üzere evlerimize dağıldık.

DOĞADA SEVGİYLE KALALIM

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU