Advert
Advert
Advert
DEVRİMCİ GENÇLİK NE İSTEDİ? DÜŞMAN KİMDİ?
Faik MEKİK

DEVRİMCİ GENÇLİK NE İSTEDİ? DÜŞMAN KİMDİ?

Bu içerik 1690 kez okundu.

 51 yıl önce 1972’de, 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece, devrimci gençlik hareketinin en önde gelen önderleri DENİZ GEZMİŞ, HÜSEYİN İNAN ve YUSUF ASLAN idam edildiler.

Devrimci Gençlik Ne İstedi? Düşman Kimdi?

 Emperyalistlerin tahakkümünden kurtulmuş, kendi halkının iradesiyle yönetilen bir TÜRKİYE (TAM BAĞIMSIZ DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE) Ülkemizin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü ABD ve AB emperyalistlerinin tehdit ettiklerini söylüyorlardı. Düşman, emperyalizm ve yerli işbirlikçileriydi. Deniz Gezmiş, 35 milyon metre kare vatan toprağının Amerikan işgali altında olduğunu söyler.

KAHROLSUN EMPERYALİZM

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

   Dün, Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi sloganını atan gençleri vatan haini ilan etmeyip, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye diyebilselerdi;

   Bugün Amerika’ya öfkelerinde daha samimi olurlardı.

   Devrimci gençler gibi ‘’Tam Bağımsız Türkiye’’ diye haykıramazsan, Amerika’ya boyun eğmekten başka bir seçeneğin kalmaz.

   Dışarıdan gelen sermayeye bağlı, üretmeyen tüketime ve betona bağlı büyüyen, güven vermeyen bir ekonomiyle duvara toslamamak mümkün mü? Oluşan güven kaybı, yetkinin tek elde toplanması uluslararası sermayenin ülkemizi terk etmesi sonucu ekonomik krizle yüz yüze geldik.  Uluslararası sermaye üretime katkı yapmadan faiz kazancı sağlamanın ötesine geçmedi.  Bu yetmezmiş gibi ülke kaynaklarının erimesine yol açtı.

 51 yıl önce 6. Filoyu kıble bilip namaz kılanlar, bugün emperyalizme karşı mücadele ettiklerini söylüyorlar. Dün olduğu gibi bugün de kıblesi 6. Filo olanlarla mücadele devam ediyor, edecek…

KURTULUŞ SAVAŞI’MIZIN

TÜM ŞEHİTLERİNE SELAM OLSUN

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ortak savunmalarına ‘’Ezenlere karşı verdikleri mücadelelerde ölen tüm ezilenlere selam olsun’’ diye başladılar.

... İçinde bulunduğumuz şartlar, geniş bir savunma yapmamızıve şahıslarımızda zincirlere vurulmak istenen bilimi ve gerçekleri savunmamızı gerektiriyor.

   Amacımız, aleyhimize verilecek cezayı önlemekten çok, doğruluğuna inandığımız doğa ve toplum kanunlarının, insanlık tarihine nasıl yön verdiğini açıklamaktır.

   Toplumların tarihi, ezenler ve ezilenler arasındaki mücadelelerin tarihidir. Çağımıza kadar bu mücadelelerde ezilenler daima yenilmişlerdi. Fakat 20. yüzyıl tarihimiz, ezenlerin barbarlığına ve bütün baskılara rağmen ezilenlerin kurtuluşuna tanık sahne olmaktadır.

   Günümüzde ezenleri temsil eden ve çıkarı uğruna yoksul ulusları boyunduruğu altında tutan EMPERYALİZM’dir.İnsanlık tarihi gericiliğin, barbarlığın ve vahşetin son kalesi olan emperyalizm de sonunu müjdeliyor.

   Bütün ezilen uluslar, emperyalizme her gün darbe üstüne darbe vuruyorlar. Asırlardır ezenlere karşı mücadelelerde hayatlarını feda edenlerin çabalarıboşa gitmemiştir. Dünyamız zafer türkülerini söylemek üzeredir…

   Ezenlere karşı verdikleri mücadelelerde, ölen tüm ezilenlere selam olsun...

   Dünya’nın ve Ortadoğu’nun en eski devletlerinden biri olan Türkiye, hala kalkınamamış olup, yarı bağımlı durumdadır. Bir avuç sermaye çevresi Amerikan doları uğruna ulusumuza ihanet etmiş ve bağımsızlığımızı yabancılara ticaret konusu yapmışlardır. Yurdumuzun bağımsızlığı için giriştiğimiz bu kavgada Kurtuluş Savaşı’mızda şehit olanların onurlarını ve ulusumuzun kaderini korumaya kararlı olduğumuzu bildiriyoruz.

  Kurtuluş Savaşı’mızın tüm şehitlerine selam olsun.

.......................

   Çağımıza damgasını vuran en güçlü silah bağımsızlık ve kurtuluş savaşlarıdır.

    Emperyalizme karşı verdikleri mücadelelerinde başlarını eğmeden kahramanca savaşan tüm ezilen uluslara selam olsun.

...................................

İşçiler, köylüler, öğrenciler ve tüm yurtseverler gericilere karşı kahramanca karşı koymuşlar ve bu uğurda birçokları şehit olmuştur.

    Emperyalizme ve onun emrindeki uşaklara karşı verdiğimiz kutsal bağımsızlık kavgamızın şehitlerine selam olsun...

.....................

Ve Denizler uzun savunmalarını şu sözlerle tamamladılar:

Sayın Savcı,

Amerikan Emperyalizmi gayri millidir.

Ona ortaklık edenler ulusumuza ihanet etmişlerdir.

Emperyalizme karşı mücadele suç değildir...

Gayri milli olan emperyalizm ve ortaklarının  sömürüsü, anayasaya aykırıdır.

  ( Mahkeme 16 Temmuz 1971 günü Altındağ Veteriner Okulu Binası'nda Tuğgeneral Ali Elverdi başkanlığında Baki Tuğ savcılığında Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı 1 nolu Mahkemesi'nde başladı ve 9 Ekim 1971 günü bitti. Deniz ve arkadaşları 16 Temmuz1971'de başlayan THKO-1 Davası'nda TCK'nin 146. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle, 9 Ekim 1971'de idam cezasına çarptırıldı.)

 

 

   Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan,  6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde idam edildi.

 

 

DENİZ GEZMİŞÎN İDAM SEHPASINDAKİ SON SÖZLERİ

 ‘’Yaşasın tam bağımsız TÜRKİYE!

   Taşasın halkların devrimci bağımsızlık mücadelesi!

   Yaşasın işçiler, köylüler!

   Kahrolsun emperyalizm!’’

 Deniz Gezmiş’in “35 milyon metrekare vatan toprağı Amerikan işgali altındadır” sözlerinin üzerinden 51 yıl geçti. Aşağıdaki harita, Türkiye’de bulunan ABD ve NATO üsleri ile 7 ilimizdeki ABD’ye ait nükleer silah depolarını gösteriyor.

ABD’nin yeşil kuşak projesiyle büyütülen siyasal İslamcılık, Erdoğan’ı BOP Eş Başkanı olarak iktidara taşıdı. 

21 yıllık AKP iktidarı sonunda halka ait varlıklar emperyalist tekellere satıldı. Ülkemiz ABD yörüngesinde savaşlara sürüklendi. Yeni üslerle bu harita ortaya çıktı.

Bu işgal haritası değişsin, üsler kapatılsın.

Emperyalizme ve uşaklarına eyvallahı olmayan Deniz, Yusuf ve Hüseyin; Türkiye toprağı ve HALKIN KURTULUŞU yolunda eylemle, ölümü kucakladılar.

 Dar ağacında can veren devrimci gençlerin ortak istekleri Tam Bağımsız Türkiye idi.

 ’’Ya Vatan Ya Ölüm’’ Dediler.

KAHROLSUN EMPERYALİZM

KAHROLSUN FAŞİZM

YAŞASIN, TAM BAĞIMSIZ DEMOKRATİK TÜRKİYE MÜCADELESİ

Kaynak: Kaynak: Erdal Öz Deniz Gezmiş’i anlatıyor.

Avukat, Mükerrem Erdoğan, Birgün Gazetesi

 

 

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU