Advert
Advert
Advert
AYİNESİ (AYNASI) İŞTİR  KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ-1
Faik MEKİK

AYİNESİ (AYNASI) İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ-1

Bu içerik 1665 kez okundu.

 AKP’nin 21 yıllık uzun ve tek başına iktidarı ülkeyi ekonomik olarak çökertmekle kalmadı; hak, hukuk ve adaleti yok etti. AKP 21 yıl önce iktidara geldiğinde 3Y (yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar) ile mücadele edeceğini söylemişti. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar da 21 yıl öncesini arar olduk. 21 yıldır tutulmayan sözler, AKP’nin seçim beyannamesinde tekrar yerini aldı. Halkı kandırmak için son çırpınışlar. Halkı kuru soğana erişemez noktaya getiren AKP iktidarı özel sektörü 12 ülkede tarım ve hayvancılık yatırımı kampanyasına çağırıyor. Ülkemizde yüzbinlerce hektar tarım arazisi, köylüye/üreticiye yeterince destek ve kaynak sağlanamadığı için boş dururken elin ülkesine yatırım yapmayı teşvik, akıl fukaralığıdır. Türkiye’de 3,5 milyon hektar tarım arazisi atıl durumda, ekilip biçilmiyor. 21 yılda yapmadıklarını 5 yılda yapacaklarını vaat ediyorlar. Yersen…

   Hani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye uçacaktı. Ne oldu? Verilen sözlerin hiçbiri gerçekleşmedi, ülke tepe taklak oldu.

  Yıl 2023 Türkiye Manzarası:Yoksulluk, yolsuzluk, liyakatsızlık, işsizlik ve adaletin olmadığı bir ülkede yaşar olduk. Ekonomik olarak kefen parasına muhtaç durumdayız. Türkiye’nin dış borcu459 milyar dolara çıkarak, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Merkez bankası döviz rezervleri eksi 40 milyar doların üstüne çıktı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi işsizlik raporları ürkütücü; DİSK-AR İşsizlik ve İstihdamın Görünümü Raporu (Nisan 2023) yayımlandı. Geniş tanımlı işsiz sayısı 8 milyon 941 bine yükseldi. Yıllık enflasyon TUİK’e göre yüzde 43, ANAG’a göre yüzde 105’e yükseldi. Yüksek enflasyon paranın alım gücünü azaltır. Geçim sıkıntısı başlar. İnsanlar en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz olurlar. Yoksullaşarak açlık sınırının altında yaşamak zorunda kalırlar. Tüm bunlar kötü bir yönetimin sonucudur. İsteyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi desin, isteyen TEK ADAM YÖNETİMİ desin. Takdir sizin… Bu çark nasıl işliyor sanıyorsunuz? Gelir dağılımı ve adaletsizliği çarkı; yoksuldan al, zengine ver sistemi ile işliyor. Bu sisteme kısaca, emek düşmanı yandaş sermaye dostu diyebiliriz. Geçiş garantisi verilen köprüler, yolcu sayısı garantisi verilen havalimanları, hasta garantisi verilen şehir hastaneleri, asgari ücretliden alınan vergiler, yoksul halktan alınan dolaylı vergiler bir çırpıda aktarılıyor. Kimlere nasıl aktarıldığı tüm çıplaklığı ile görünüyor.

   21 yıllık tek adam düzeninde gelir dağılımı ve adaletsizliği, zengin ile yoksul arasındaki uçurum artı. Ülkemizde 13 milyarderin serveti, 44 milyon kişinin servetine eşitlendi. Cumhuriyet’imizin 100. Yılına ramak kala, AKP iktidarı bir avuç zengine karşı 80 milyon yoksul yarattı.

AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ NE SÖYLEDİLER,NE YAPTILAR?

2011’de ’’Hedef 2023’’ deyip vaatlerle oy topladılar. O vaatler/sözler yapılmadı. 21 yıldır iktidarda olmalarına rağmen, şimdi yine vaat verip oy istiyorlar. YERSEN…

HANİ 2018 YILINDA VERİLEN SÖZLER

2018 seçimlerinden önce ’’Verin bu kardeşinize yetkiyi…’’ denilerek vaat edilen hemen her şey kağıt üzerinde kaldı. Hızlı karar alma imkanı sağlayarak bürokratik hantallığı ortadan kaldıracağı söylenen BAŞKANLIK SİSTEMİ 5 yıl içinde ekonomiden adalete, eğitimden tarıma birçok alanda gerileme ve ağır tahribat getirdi.

NE VAAT EDİLDİ, BUGÜN NE OLDU

.Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecek.

2022 verilerine göre Türkiye 21. sırada yer alıyor.

. Kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacak.

2022’de 10 bin 608 dolar

 .İşsizlik yüzde 5 seviyelerine gerileyecek.

İşsizlik oranı yüzde 10.2 oldu. 2028 hedefi ise yüzde 7

 .Enflasyon yeniden tek haneye düşecek.

Mart 2023 verilerine göre yüzde 50, aynı vaat 2008 için geçerli.

 .Milli gelir 2 trilyon dolar olacak.

2022’d3 905 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2028 hedefi1.5 trilyon dolar.

.İhracat 500 milyon dolar olacak.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, 11 aylık ihracat 231 milyar dolar.

.2023’te cari açık hedefi 22 milyar dolar.

Şubatta 55.4 milyar dolarla son on yılın zirvesi görüldü.

.Kayıt dışı istihdam yüzde 33’ten yüzde 28’e düşürülecek.

Bu oran 2022’de yüzde 26.75 oldu. Kadınlarda yüzde 32

Millete geçmiş seçimlerde verilen sözler ve müjdeler her defasında yerine getiremeyen siyasi iktidar, bu seçimde de ekonomideki krizi perdelemek için Millet İttifakına iftiralarla saldırıyor. Meydanlarda akla hayale gelmeyecek ithamlarda bulunuyor. Millet İttifakı’na ’’Bunlar Kandil’den talimat alıyor. Bunlar PKK destekçisi; bunlar işgalci, darbeci, mandacı’’ diyerek algı operasyonu yapıyorlar. Oysa gerçek aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi…

AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ

Açılım döneminde PKK’yı başımıza çıkaran siyasi iktidar, şimdi seçmene muhalefetin PKK ile iş tuttuğu iftirasını atıyor.

Kaynak:(4 Nisan, 3 Mayıs 2023 sözcü Gazetesi Manşeti)

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET