Advert
Advert
Advert
BİZ AYRILAMAYIZ
Celal Şakir TELCİ

BİZ AYRILAMAYIZ

Bu içerik 3410 kez okundu.

   Biz böyle değildik, ne oldu bize, bu kutuplaşma ayrılıklar neden çoğaldı?

   Hayatımıza o kadar çok karmaşa ve ucuz değerler girdi ki, paylaşmayı bilmiyoruz, acımızı, kederimizi, neşemizi görmezden geliyoruz. Hayat’ın gerçeklerinden kaçıyoruz.

    Dostluklar bile sahte ve çıkar ilişkilerinden öteye geçmiyor. Etrafımıza bakınca; “Kişinin mutsuzluğundan” mutlu olanları görüyoruz, izliyoruz.

   Git gide yalnızlığı sever olduk.

   Bu yalnızlıkla gerçek sevgiyi öldürüyoruz, oysa insana yaşama sevinci anlam ve derinliği kazandıran Sevgi’dir. Sevmeyenler, sevmeyi beceremeyenler senelerini heba edenler, ot gibi yaşarlar.

   Tüm bu olumsuzlara; “Dindar ve Kindar” nesil yetiştireceğiz iddiasında olan siyasilerin büyük katkısı olduğu inkar edilemez.

   Terör ve ekonomik darboğazla mücadele eden halkımız bir an önce sirkelenmeli, eski dostluklara, paylaşımlara değer verip öne çıkartmalıdır.

    Bu temennimiz gerçekleşirse, birlik beraberlik içerisinde milletimizin bileğini kimse bükemez, kimse baş eğdiremez.

   Kurulduğundan bu yana iç ve dış düşmanlara karşı nice badireyi atlatan Türkiye Cumhuriyeti bu sıkıntılı günleri de elbette aşacaktır.

   Sevgi dolu günlere dönecektir. Gece hep devam etmez…

 

                                              MERMER PARÇASI

 

   Bir heykeltraş mermer satın almak için mermercinin bahçesinde dolaşırken köşeye atılmış bir parçaya gözü ilişti, “Bu mermerin fiyatı nedir” diye sordu.

   “Bedava” dedi mermerci, heykeltraş şaşırdı, “Neden bedava” diye sordu, mermerci; “Kimse onu satın almak istemiyor, al götür”dedi.

    Birkaç ay sonra heykeltraş, mermercinin dükkanına girdi ve elindeki kutuyu mermerciye uzattı. Mermerci kutuyu açtı, içinde muhteşem bir heykel duruyordu.

   Mermerci hayran bakışlarla; “Eminim bu büyük sanat eseri için büyük paralar istersin, ama bana neden getirdin, ben sadece mermer satarım.”

   Sanatkar; “Bu sana hediye” dedi. “Hatırlıyor musun aylar önce bahçenin köşesinde duran bu taş parçasını sen vermiştin. Bu heykeli o taştan yaptım.”

   ***

    Mermerci şaşırdı; Utanarak, Allah’ım bu şaheserin o çirkin taştan çıkacağına kim inanırdı ki… diye düşündü.

   Michelangeol’da  kimsenin istemediği büyük mermer bloğu alıp, ünlü Hz. Davut heykelini yapmıştı. Kendisine bu sanat eserini nasıl yaptığını soranlara;

   “Ben bu mermerin içinde bir melek gördüm, onu özgürlüğüne kavuşturana kadar mermeci keski ve çekicimle oymaya devam ettim.”dedi.

    Kıssadan hisse; Yapmamız gereken hayat taşımızın üzerindeki fazlalıkları atmak ve içimizdeki meleği açığa çıkartmaktır.!

  

     GÜNÜN KITASI: “Buluta girmeyle güneş kaybolmaz,

                                    Yarılıp çıkması, bir yele bakar, 

                                    Çer, çöp gelip, suyolunu tutamaz,

                                    Silip, süpürmesi, bir sele bakar.”

                                                                         (Aşık Kusuri)

 

 

 

 

 

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM