Advert
Advert
Advert
SİYASETTE ADAY OLMAK
Celal Şakir TELCİ

SİYASETTE ADAY OLMAK

Bu içerik 3484 kez okundu.

    Gündemi değil takip etmek, izlemek bile yoruyor. Şimdi AKP İlçe ve İl Kongreleri yaklaşıyor, Metal Yorgunluk, Fetöcülük, Yolsuzluk iddiaları havalarda uçuşmaya başladı, şayet Tayyip beyin başkanlığında AKP güçlü iktidar olamasaydı bu tantanaların hiçbiri olmazdı.

   Değil yorgun falan diyerek mevcut yöneticileri dışlamak, liste yapmaya zorlanırlardı, iktidar balı işte böyle bir şey.!

   Aday olmak çok önemli bir iştir.

   Özgüveni olmayan, cesaretsiz kişiler zorla aday olamazlar, öyle kolay değildir kamuoyunun önüne çıkıp ben adayım diye oy istemek.

    Bazı tiplerde vardır ki; kazanamayacağını bile bile aday olur, zira ileriye dönük düşünceleri vardır, nitekim birçok AKP milletvekilleri aday adayı kazanamayınca kamuda önemli görevlere getirildiler. Bu Hokka’lar her dönem görülür.

    ***

    Bana yıllar önce ilk aday olduğumda, geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz eski Belediye Başkanımız Sayın Samim Sırrı Yücel nasihatte bulunmuştu.

   Oğlum çok dikkatli ol, ben kusursuzum deme, İnsan kusurlarını öğrenmek isterse ya bir yerden kız isteyecek, ya bir yere aday olacak bak ne kusurlar bulurlar sen bile şaşırırsın, bu millet “Yumurtaya Kulp Takar” demişti.

    Rahmetlinin bu nasihatini hiç unutmadım.

   Siyasete soyunmak, siyasetçi olmak sanılandan daha da zordur. Herkesin kolayca içine sindirebileceği yaşam tarzı değildir.

   Aday olan Genel Müdür düzeyindeki yüksek bürokratların halkın ayağına giderek oy için adeta yalvarırken, nasıl zorlandıklarına çok yakından şahit oldum.

   Çok partili demokratik sistem adına da sevindim.!

 ***

  Her ne kadar önseçim olmadığı, partililerin dikta ile yönetildiği, Genel Başkanın seçtiklerini halk seçmeyip “tasdik” etse de... halkın oy kullanması elbette güzel bir olay.

   Dört beş yılda birde olsa; Kendilerine atfettikleri otorite ile, bütün kudretin kendilerinde olduğunu sanan ve bu izlenimi veren ego’su şişkin kişi ve kişiler.. halkın ayağına gidip oy istiyorlar, işte bu güzel oluyor.

   Siyasete girenin, özel hayatı olmayacak her ne kadar korumaya özen gösterse de bu mümkün değildir.

   İnsanlar; senin ne yaptığını, kimlerle görüştüğünü nerde yiyip, içtiğini bile didik, didik edip öğrenmek isteyeceklerdir.

   Bu ve buna benzer durumları kabullenenler aktif siyasete girsinler, yoksa siyasetin yanından bile geçemezler.

   Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerimize, yönetime ve çeşitli kademelere aday olacaklara da başarılar diliyorum.

 

                                                YARDIMIN BÖYLESİ

 

   Fransız ressam Corot, olumlu tavırlarıyla tanınırdı. Başarısızlığa uğrarsa suratını asmaz, başarı kazanınca da şımarmazdı.

   Dostlarına yardım etmekten büyük mutluluk duyardı.

    Yardıma muhtaç dostlarından biri de, fakir düşen, gözlerinden rahatsız olan karikatürist Daumier idi.

   Arkadaşının oturduğu evden atılmak üzere olduğunu haber alan Corot, ona başka bir ev satın aldı ve dostunun onurunu kırmadan izah etmek için şu haberi yolladı.

 “Dostum bunu senin için yapmıyorum, maksadım o hain ev sahibini kızdırmak.”

GÜNÜN SÖZÜ: Siyaset herkesin harcı değildi, insanın zamanını, sağlığını varsa servetini alır.”

                                                                                             (Süleyman Demirel) 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL