Advert
Advert
Advert
YAZIK OLDU GARİBE…

YAZIK OLDU GARİBE…

Bu içerik 1915 kez okundu.

   Şimdi elinizi vicdanınıza koyup bir düşünün hele. Yirmi yıla yakın halkın seçtiği belediye başkanı olarak çalışacaksın, sonra adına milletin reis dediği biri çıkacak seni alaşağı edecek bir tek sözüyle! Olacak şey mi bu?

   Bu bizim memlekette olur ancak. Bir de tek adam rejimlerinde. Demokrasinin d harfinin bile olmadığı memleketlerde… Sayısı kaçtır bilmem ama seçimle işbaşına gelen AKP belediye başkanlarının kimilerine görevlerinden kendi istekleriyle ayrılma emri verildi. Daha da ileriye AKP lideri, kendi isteğinizle görevinizden ayrılmazsanız biz gereğini yaparız dedi. Şimdi belediye başkanlarının ne yapacakları beklenmeye başlandı. Şimdiye kadar üç belediye başkanı istifasını sundu.

   Gökçek’le uzun yıllar TV kanallarında kora kor tartışmalara giren, başkanın yaptığı yolsuzlukları belgelerle ortaya koyan CHP lideri, seçimle gelen, seçimle gitmeli diyerek Gökçek’e arka çıkıyor. Nereden nereye, değil mi?

   Memleketin bütün meseleleri bitti de iş sanki belediye başkanlarının kendi rızalarıyla görevlerinden feragat etmelerine kaldı. Bu arada atı alan Üsküdar’ı geçiyor. Döviz aldı başını gidiyor. Hükümet ve devlet tüm umutlarını yastık altlarına bağlamış. Paramız pul oldukça yukarıdan doğru dış ticaretimizde Türk parası kullanalım söylemleri başladı. Yahu bizim paramızla bu haliyle kim alışveriş yapar ki bizden başka?

    İstanbul’dan doğru zaman zaman Devrek’in eski fotoğraflarına bakıyorum da yenisi ile karşılaştırdığımda ne kadar hayal kırıklığına uğradığımı sözcüklerle belirtemiyorum sanki. Yahu bir insan bu kadar mı beceriksiz olur. Bu memlekette çevre düzenlemesini adam gibi düşünen hiç mi insan kalmadı? Ağaç kesmekten zevk duyan bir ziraatçı olur mu tanrı aşkına? Ya da hayvan öldürmekten garip bir haz alan veteriner! Bizde tam da belirttiğim gibi her şey! Kesilmiş h ayvanlara damga vurmak veterinerin işi. Kesilmiş ağaçlara yol kenarında bel bel bakmak da ziraatçının işi elbette…

    Meydanları mermer ve beton yığınlarıyla adeta doğal ortamından soyutlayan zihniyet, Devrek’i, Devrek olmaktan çıkardı. Çağdaş, modern bir kent olmak varken, köhnemiş bir ilçe görünümüne sürükledi Devrek’i AKP zihniyeti. Bir de ilçenin en akıllısıyım diye kos kos kabarması var ya başkanın; güler misin, ağlar mısın birader!

 

    2019 yılı planları yapan AKP, böyle giderse o yıllara kalır mı bilmem ama, bilinen şey, yapılan uygulamaların milleti her geçen gün ayrıştırmaya sürüklemek oluyor. Bölünen, ayrışan bir milletin de sanki Suriye’den, Irak’tan farkı kalır mı? Onu da biraz siz düşünün bir zahmet…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM