Advert
Advert
Advert
BU KADAR MI ZOR?
Faik MEKİK

BU KADAR MI ZOR?

Bu içerik 4005 kez okundu.

 

KAHROLSUN AMERİKAN EMPERYALİZMİ

YAŞASIN BAĞIMSIZ TÜRKİYE

DEMEK!...

Yıllar yıllar önce halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif aldı sazı eline, Dünya halklarının çığlığına tercüman oldu.

 

AMERİKA KATİL KATİL

 

Defol git benim yurdumdan
Amerika katil katil
Yıllardır bizi bitirdin
Amerika katil katil

 

Tuz diye yutturur buzu

Gafil düştük kuzu kuzu

Dünyanın en namusuzu
Amerika katil katil

 

Devleti devlete çatar
İt gibi pusuda yatar
Kan döktürür silah satar
Amerika katil katil

 

Japonya'yı yiyen velet
Dünyadaki tek melâmet
İki yüzlü kahpe millet
Amerika katil katil

 

İnsanın alçak sarısı
Küstü dünyanın yarısı
Vietnam'ın pis karısı
Amerika katil katil

 

Bunca milletler yazık

Sömürülmüş bağrı ezik

Seni seven kanı bozuk

Amerika katil katil

 

Mahzuni der Türk Milleti

Çıksın gitsin elin iti

Demedim mi bunlar kötü

Amerika katil katil

 

    Tarih10 şubat 1969,  İstanbul'a gelen Amerikan 6. filosunu protesto eden yüksek öğrenim gençliği "BAĞIMSIZ TÜRKİYE’’ diye bağırarak yürüdü, ABD askerleri denize döküldü.

    ''Bizi milletçe yok etmek isteyen emperyalizme karşı ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı milletçe mücadeleyi uygun gören bir doktirini takip eden insanlarız.''

 M.Kemal ATATÜRK 1 ARALIK 1921 (Meclis Konuşmasından)

44 YIL ÖNCE ABD’NİN ÜS VE TESİSLERİNE EL KONULDU

ABD’nin silah ambargosuna 25 Temmuz 1975’te Amerikan üslerini kapatarak karşılık vermişti.

    44 yıl sonra sahnede yine ABD var. Başrolde Trump…Türkiye’yi arka bahçesi görmeye devam ettiren tavrıyla tehditler savurmaya devam ediyor.

  •   Tarih 4 Temmuz 2003, Irak’ta askerlerimizin başına çuval geçirip, gözaltına aldılar.
  • 1952 yılında NATO üyesi olduk.
  • 1954 yılında İncirlik üssü açıldı.
  • Tarih 30 Haziran 1971, Amerika’nın isteğiyle haşhaş ekimi yasaklandı.
  • Tarih 5 Haziran 1964, ABD’nin 36. Başkanı L.B. Johnson, İsmet İnönü’ye ilettiği mektubunda, Türkiye’nin Kıbrıs’a harekat düzenleyeceğinden haberdar olduğunu ve bundan endişe duyduğunu yazdı. İsmet İnönü’nün yanıtı ise ‘’ Yeni bir dünya kurulur, Türkiye’de o dünyada yerini alır’’ oldu.
  • Tarih 20 Temmuz 1974, Kıbrıs Barış Harekatı
  • Tarih 30 Aralık 1974, ABD Türkiye’ye silah ambargosu ile karşılık verdi.
  • Satışlar 5 Şubat 1975 günü durduruldu.
  • Tarih 25 Temmuz 1975, Ülkemizdeki sayıları 21’i bulan bütün ABD üs ve tesislerini kapattı.
  • Tarih 12 Eylül 1980, Askeri Faşist Darbe
  • 12 Eylül darbecilerin ilk işi İncirlik Üssü’nü açmak oldu.
  • Tarih 15 Temmuz 2016, Fethullah Gülen Cemaati (fetö) ABD (CIA) destekli darbe girişiminde bulundu.
  • Alamadık papazı, verdik papazı… 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ABD’li rahip Andrew Brunson serbest bırakıldı. Papaz ABD’den gelen uçakla ülkesine döndü.
  • Tarih 6 Mart 2019, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palldino basın toplantısında şu ifadeleri kullandı. ‘’Amerika düşmanlarına Yaptırımlarla mücadele yasası (CAATSA) kapsamında S-400 alımına dahil olan devlet veya özel kurum ve kişilerin potansiyel yaptırımlara maruz kalabileceğini ifade ettik.’’ Dedi.
  • Tarih 7 Ekim 2019, Trump’tan Türkiye’ye Tehdit: ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik başlatmayı planladığı harekatla ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı.
  • Trump, 'Türkiye'nin sınırları aşan bir şey yapması halinde, ekonomisini tamamen yok edeceğini' söyledi.
  • Trump Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 
  •  "Türkiye, benim büyük ve emsalsiz bilgeliğimle sınırları aşmak olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türk ekonomisini yıkıp ve yok edeceğim (daha önce yaptım)" ifadelerini kullandı. 
  • Türkler, Avrupalılar ve diğerleriyle birlikte, yakalanan IŞİD savaşçılarına ve ailelerine göz kulak olmalılar. ABD, herhangi bir kişinin tahmin edebileceğinden çok daha fazlasını yaptı, IŞİD halifeliğinin yüzde 100'ünü ele geçirmek de buna dahil. Şimdi ABD'nin kendi topraklarını koruma zamanı. Şimdi bölgede diğerlerinin, ki bunların bazılarının refah seviyesi çok yüksek, topraklarını korumasının zamanı geldi. ABD ÇOK BÜYÜK!"
  • Donald Trump Twitter hesabından daha önce yaptığı açıklamada ise ülkesinin Suriye'de IŞİD ile savaşmak için gerekenden daha uzun süre kaldığını söyledi. Trump, bundan sonra Suriye'deki durumla Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtlerin ilgilenmeleri gerektiğini belirtti.
  • Trump, ABD'nin "IŞİD'i yüzde 100 yenilgiye uğrattığını" ancak özellikle Avrupa'dan gelen IŞİD militanlarını kıta ülkelerinin geri almak istemediğini kaydetti ve ülkesinin artık, ödediği yüksek bedele rağmen IŞİD militanlarını hapiste tutamayacağını vurguladı.
  • ABD Başkanı, "Kürtler bizimle savaştı ama bunun için para ve ekipman desteği aldılar. Türkiye ile on yıllardır savaşıyorlar. Ben bu savaşı 3 yıl boyunca geciktirmeye çalıştım ama artık bizim için, çoğu aşiret mücadeleleri olan sonu gelmeyen saçma savaşlardan geri çekilme ve askerlerimizi eve getirmenin vakti geldi" dedi.

ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞI EMPERYALİZME KARŞI BAŞKALDIRIYDI

 

ABD TAM 70 MİLYON KIZILDERİLİYİ KATLETTİ

    Dünyada en büyük soykırımı suçlusu Amerika Birleşik Devletleri'dir. Tam yetmiş milyon kızıl deriliyi katlettiler

ABD TAM 70 MİLYON KIZILDERİLİYİ KATLETTİ

    70 milyon insanı gözü kırpmadan, 65 milyon bizonuda sırf kızılderililer yiyor, yemesin aç kalsın diye ÖLDÜREN Bir inanç sistemi Tüm Dünyaya kendini demokrasi havarisi diye tanıtırken, kendisine karşı olan Her İNANCI da terörist olarak yaftalıyor....

KATLEDİLEN KIZILDERİLİLER GÖMÜLÜYORLAR
    Tarih boyunca kendisine ait olmayan coğrafyalar üzerinde sayısız savaş ve çatışmanın mimarı olan ABD, kendi kanlı tarihini ve soykırımlarını unutmuş gibi görünüyor. Ama tarih unutmuyor. Bu kanlı tarihin sayfalarını açtığımızda, karşımıza ilk olarak Kızılderili katliamı çıkıyor. Kristof Kolomb’un 1492 tarihindeki keşfinden hemen sonra başlayan Kızılderili katliamı, yerli halkın tabi tutulduğu soykırımın adıdır. O tarihten 1886 yılına kadar süren katliamda, 70 milyon Kızılderili ortadan kaldırıldı.

    250 yıllık tarihi yüzkarası olaylarla dolu olan ABD’nin zulüm ve soykırımları saymakla bitmez. Birleşik Devletler, bağımsızlığını ilan etmeyi başardıktan sonra, topraklarını genişletmek amacıyla 1830 yılında çıkarılan “Kızılderili Tehcir Yasası” ile bölgede yaşayan tüm yerlileri kendi topraklarından çıkardılar.

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL