Advert
Advert
Advert
Önemli - Değerli...
Ali ÖZDEMİR

Önemli - Değerli...

Bu içerik 2391 kez okundu.

 

    Ben insanların iyi yanlarının önplana çıkarılmasından yana olan bir kişiyim. Görüşlerimi beğenmeyenler kendi görüşlerini yazarak medyaya iletebilirler. Ancak bir önerim var: Türkçeyi doğru kullanmalılar. Kötü Türkçe ile yazılan makaleleri kimse okumaz. Yazmayı bilmeyen insandan hiç bir şey olmaz. Evet belki karın doyuracak kadar para kazanabilirler ancak tarihin parlak sayfalarında yer alamazlar.

    Bolu’nun Sesi gazetesi yerel medya tarihinde önemli bir konumdadır. Bu itibarın oluşmasında Sayın Ferah’ın da çok katkısı olmuştur.

    Neyse... Metin Ferah Bey ilimizin değerli insanlarındandır. Ağzından kötü söz çıktığını hiç duymadım. Sürekli olarak haber peşinde koşar. Çok güzel fotoğraflar çeker. Bolu’nun en iyi resim çeken 5 insanından biri olduğunu söyleyebilirim. Bir diğeri de Hamza Canbaş Bey’dir. Onu da bir yazıda sizlere anlatmak isterim...

    Metin Bey ile çok uzun süreli bir dostluğumuz olmuş değildir. Ayrı okullarda, ayrı illerde, ayrı mekanlardan çalışmaktan ötürü birbirimizi uzaktan takip ettik. Kendisi benim idolüm olan bir öğretmendir. 30 yıldır eğitimcilik yapıyorum. 10 ayrı okulda (Edirne, Tokat, Manisa, Bolu, Artvin, Lefkoşa, Zonguldak) çalıştım. Üretici, projeci, yazmayı / okumayı seven öğretmen oranının yüzde 1 bile olmadığını gözleyerek fark ettim. Bu topraklarda yazı ile uğraşanlara dengesiz gözüyle bakıldı hep... 20 milyon aile var. Ancak evine gazete, dergi giren aile sayısı 2 milyonu geçmiyor. “Her şey internette var” deniyor. Lakin bilgi sunan web sitelerine girenlerin oranı binde 3 nispetinde...

    Son bir kaç yıldır değerli Metin Ferah Bey’in haberlerine medyada rastlayamaz oldum. Sanırım emeklilik günlerinin keyfini sürüyor. Sadece bilge insanların yaptığı doğa yürüyüşlerinde çektiği güzel resimleri sosyal medya sayfalarında görüyorum.

    Biraz boş vaktim olsa Bolu’nun faydalı / pozitif portrelerinin bir çoğunu kaleme alacağım. Ama günde 24 saat yetmiyor bana.

İlerleyen günlerde M. Nevzat Özdemir (öğretmen-fotoğrafçı), Mete Akgöz (grafiker-web master), Hamza Canbaş (gazeteci-köşe yazarı-fotoğrafçı) gibi portreleri de sizlere birkaç kelam ile tanıtmaya çalışacağım.

    Şişik egolu, narsist, asalak, parazit, sülük, hırsız, yalaka, oportünist tipleri de yazmak istiyorum ama isim vermeden... Bunda amaç kim rol modeli, kim utanç vesikası bilinsin isterim.

Not: Bu yazıda güncel politik eleştiri kesinlikle yoktur. Yazıya sosyolojik perspektiften bakılmalıdır.

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET