Advert
Advert
Advert
O BİR DEHADIR…
Ali ÖZDEMİR

O BİR DEHADIR…

Bu içerik 2331 kez okundu.

 

    Onu tanımayan bu dünyadan geçtim demesin. Özelliklerini say say bitiremezsiniz. Kendisiyle bir kere sohbet etme imkanım oldu. Ama tüm çalışmalarını 35 yıldır takip ederim.

    Ülkemizin ennnnnnn değerli insanlarındandır. O’nun üzerine çıkabileni henüz tanımadım. Yerel ve ulusal medyada hakkında çıkan haberlerin, yazıların ucu bucağı yoktur.

     Kendisi benim rol modellerimdendir. Gazeteciliği, yazarlığı, karikatüristliği, ressamlığı, aşçılığı, mimarlığı, tarihi, yerel kültürü, beslenmenin inceliklerini bu kişi kadar detaylı bilen başka bir insanımız maalesef yoktur.

    83 milyon insan yeteneğe göre sıralansa Yurdaer Bey ilk 1000 arasına mutlaka girer.

    Kendisi ile ticari, siyasi, ekonomik bir bağım yoktur. Yıllarca gazete yazılarını takip ettim. Bu kadar geniş yelpazede nasıl çalışabildiğini de hala çözebilmiş değilim.

     Dağkent’e yapmış olduğu camiyi saatlerce inceledim. 5 kıta dolaşılsa böyle özgün ibadethane bulmak  zordur. Ancak ilimizin insanlarının yüzde 99,9’unun, O’nun ne büyük bir cevher olduğunun farkında olduğunu sanmıyorum.

    Bu topraklarda çok yetenekli insanlar yok sayılır, görmezden gelinir…

    Yurdaer Bey’in inşa ettiği iki çok katlı konutu da (apartman diyorlar) yakından inceledim. Ben müteahhitim diyen zevatın bu binaları görmeleri durumunda intihara meyilli hale gelecekleri kanısındayım.

     Heykeli dikilecek insan olan Yurdaer Bey’in çarşı içindeki ve şehir dışındaki mutfak sanat merkezlerinde de bulundum. Söylemesi ayıp yemek de yedim. Her bir işyeri müze gibiydi. 81 vilayeti dolaşsanız böyle lokanta bulamazsınız.

    E-5 kenarındaki olağanüstü tesisinin bazı tatsız tablolar çizdiğini basından okumuştum. Son durumu hakkında bilgim yok. Umarım yoluna girmiştir her şey…

    https://mail.yurdaer.com şeklindeki kişisel web sitesini mutlaka inceleyiniz. Bu insanı çocuklarınıza örnek olarak gösteriniz. Okullara davet edip konuşturunuz. Böyle kıymetli bir insanın bir daha dünyaya geleceğini sanmıyorum.

    Bu cümlelerime yalakalık diyen varsa evet yalakayım. Yurdaer Bey’den çıkar elde etmek için bunları yazıyorum desem de inanmayın. Kendisi insanüstü bir kişidir. Ne demek istediğimi bilge insanlar çok iyi anlayacaktır.

    Türkiye’de 100 bin kadar cami var. En farklı olanı Sayın Yurdaer Kalaycı Bey’in yaptığıdır. Birbirinin tıpkısı, plastik gibi duran camilerimiz ne yazık ki çok fazla var.

    Sözü fazla uzattım. Yurdaer Bey’i tanımadan bu dünyadan gitmeyiniz.

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU