Advert
Advert
Advert
 ELEKTRİKÇİ
Ali ÖZDEMİR

ELEKTRİKÇİ

Bu içerik 2604 kez okundu.

 

    Adam gibi adam. Beyefendi. Dürüst. Çalışkan. Prensipli. Ahlaklı. Etik değerlere saygılı. İşini zamanında yapar. Yaptığı işte estetik vardır. Kimseyle çatışmaz. Kimseye yan gözle bakmaz. Kötü söz bilmez. Anlamadığı işlere dalmaz. Ahilik prensiplerine saygılıdır. Başkasının işini elinden almaz.

    Mesleğini, çıraklara sabır içinde öğretir.

    Üç kuruşluk işi otuz kuruşa yapmaz. Bir işi bitirmeden başka bir işe atlamaz. Maymun iştahlı değildir. Haftanın yedi günü çalışır.

    Bu dünyaya sadece yatmak, yemek, laklak etmek için gelen insanlardan olmamıştır. Onu kahvehane köşelerinde pis kağıtları, taşları karıştırırken gören olmamıştır.

    Türkiye’de mesleğini ahlaki ve etik değerlere uygun olarak yapan sanatkarların bir sıralaması yapılsa kesinlikle ilk 100 kişi arasına girer.

    Kendisini 30 yıldır tanırım. Bir tek falsosunu görmedim. Aslan gibi bir oğlu vardı. Lisede elektronik okudu. Bazı derslerine girdim. Allah için bir tek maskaralığını görmedim. Sporcu ve centilmen kişilikli evladını da çok takdir ederim.

    On yıllarca inşaat elektriği üzerine çalıştı. Şimdilerde emeklilik günlerini sürdürüyor. Son 3-5 yıldır Onu artık piyasada göremez oldum.

    30-35 yıldır elektrik piyasasını takip ederim. Ucundan kıyısından bu sektörde çok az da olsa rol aldım.

    Birçok yanlış insan cebine pense, tornavidayı koyunca usta oldum sanır. Her türlü dalavereyi çevirir. İşte bu nedenle halkın elektrik ustalarına bakışı biraz negatiflikler içerir.

    Sayın Mehmet Toker Bey bu mesleğin üstatlarından olup bizim örnek aldığımız sanatkarlardandır.

    Keşke Onun gibi binlerce teknik elemanımız olsa...

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU