Advert
Advert
Advert
7 GÜN ÇALIŞIR
Ali ÖZDEMİR

7 GÜN ÇALIŞIR

Bu içerik 2283 kez okundu.

 

    Kendisini lise ve üniversitede elektrikçi olarak okuttuk. Ama o başka bir sektörde ekmek peşine düştü.

    Her daim insanları mutlu eder. Onlara dertlerini unutturur. Her zaman hayata iyimser bakanlardandır.  Düğünde, nişanda, nikahta, cenazede, anneler gününde, barışma gününde hep Ona başvurursunuz. Çiçek gibi güzel olması için hayatınızın, size her zaman yardımcı olur.

    Mesleğinin tatil günü yoktur. Her gün işyerini açmak zorundadır. Yoksa çiçekler Onu beklemez. Sunduğu ürünler sadece insanları mutlu etmek, onlara sevildiklerini bildirmek içindir. Dünyanın dört bir bucağından temin ettiği çeşit çeşit çiçekleri hızlıca size ulaştırır.

    Bir gün bile karamsar olduğunu, öf dediğini görmedim. Her zaman enerji doludur. Yeni işler araştırma, yeni sektörlere atılımlar yapma noktasında da örnek bir girişimcidir.

    Onun amacı işi büyütüp çok para kazanmak değildir. Daha çok kişiye nasıl istihdam sağlarım diye projeler yapar. Bir bakarsınız ıslak mendil imalatına girişmiş. Bir bakarsınız küçük toz şeker poşetleri üretiyor. Bir bakarsınız hijyen işlerine başlamış…

    Girişimci, ekmeğini taştan çıkaran, sıfırdan hayata atılıp 5-10 yılda başarılı bir işinsanı olan Sayın Mehmet Mutlu bu ülkenin yüzakı insanlarındandır.

    COVID-19 belası çıktıktan sonra işleri tamamen durdu. Ama o asla pes etmedi. Karamsar olmadı. Okumaktan, araştırmaktan, öğrenmekten bıkmadı. “Bu günler de geçer” diyerek, tevekkül içinde bekledi.

    Satılmayı bekleyen çiçekleri yavaş yavaş ölse de O hiç moralini bozmadı. Bu ülkenin Mehmet Mutlu gibi çok çalışkan insanlara ziyadesiyle ihtiyacı vardır. Üretim yoksa yok oluruz.

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU