Advert
Advert
Advert
MESLEK LİSELERİ NEDEN ÇOK ÖNEMLİ?
Ali ÖZDEMİR

MESLEK LİSELERİ NEDEN ÇOK ÖNEMLİ?

Bu içerik 2092 kez okundu.

 

     Evladınızın yıllarca size yük olmasını istiyorsanız onu mesleksiz yapınız. Mesleği olmayan insan hiç bir şekilde mutlu olamaz.

     Ülkemizde yaklaşık 8,5 milyon kişi üniversitede okuyor. Mezunların yüzde 75'i okuduğu alanla ilgili bir işe giremiyor.

     Milyonlarca insanımızı üniversitede okutmak için 150 bin akademisyene ve araç-gerece milyar dolarlar veriyoruz. Sonuç ne? Elde var sıfır.

     Evladınız ilk 8 yılda 80-100 arası bir not ortalaması tutturmuş ise onu fen ya da ciddi biçimde akademik eğitim verilen liselere yollayınız.

    Eğer çok yüksek başarı söz konusu değil ise onu meslek liselerine gönderiniz... Meslek liselerinde 300 kadar farklı meslek öğretilmektedir. Herkes memur olacak diye bir mecburiyet artık yok. Bu ülkeye üretici insanlar daha çok lazımdır.

    Evlerinizde kullandığınız 50 kadar cihazın üretimi, ayarı, bakımı, yenilenmesi meslek lisesi mezunu teknik elemanlar tarafından yapılmaktadır.

    Bugün, asansör ustaları, elektronik cihaz tamircileri, makinistler vb. memurlardan daha çok kazanç elde edebilmektedirler.

    Akademik derslere çok ilgisi olmayan evladınızı boşu boşuna akademik liselere yollamayınız. Onun hayatını karartmayınız.

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ
MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ