Advert
Advert
Advert
KAPAN(MA)!
Burhan KURMALI

KAPAN(MA)!

Bu içerik 2109 kez okundu.

K A P A N ( M A )!

            Sonunda bu da oldu. Ülkece kapandık. Çünkü bu ölümcül illetten kurtulmanın daha etkili bir yolu bulunamadı şimdiye dek. Şimdilik On yedi mayısa kadar. Sonrası belirsiz!

            Salgın hastalığın ilk görülmeye başladığı günlerde şaka gibi geldi bize. Birileri, gündem değiştirmek için uydurma bir hastalığı gerekçe gösterdi dediler. Daha ileriye giden birileri de laboratuvar ortamlarında kimyasal yollarla üretilen mikropla yeni bir dünya savaşı açtılar dediler. Akıl tutulması yaşattılar insanlarda. Zaman ilerledikçe durumun ne kadar vahim bir hal aldığı çıktı ortaya. Bu zamana kadar neredeyse elli binlere varan yurttaşımızı yitirdik. Rakamların korkunçluğunu, her gün bir köyü dolduracak insanımızı kaybettiğimiz gerçekliğiyle açıklayabilirim…

            Aşı dediler, olduk. Hastalığın ilk çıktığı ülke, onun aşısını da ilkin buldu. Sonra başka aşılar da girdi devreye. Bu aşıların hastalığı yok etmedeki işlevi ise şimdilik bir muamma sanki. Neden derseniz, iki kür aşıyı olan da hastalığa yakalanıp yaşamını yitirdi memleketimizde. Sadece memleketimizde mi? Diğer ülkelerde de durum farksız elbette…

            Ülkenin sağlık açısından içinde bulunduğu durum, yaşamın her alanını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tarımda, sanayinin tüm dallarında; eğitimde, kültürde; çalışma yaşamında görülen bu kötü gidişin ortadan kalkabilmesinin tek bir yolu var, o da hastalığın tümüyle ortadan kalkması. Başkaca bir yolu yok bunun. Hastalıktan kurtulmanın yolu da tümüyle ülke insanlarının elinde. Sağlık için alınan önlemleri harfiyle uygulamaktan geçiyor.

            Maskeye, mesafeye, hijyene duyarlı olduğumuz sürece bu salgın hastalığı tez zamanda başımızdan atacağımız gerçekliği ortadayken, ne yazık ki bazı haddini aşanlar yüzünden yeterince mücadele edilemiyor hastalıkla.

            Önümüz yaz. Havaların ısınmasıyla birlikte insanlar zincirlerinden kurtularak özgürlüklerine kavuşanlar gibi alnları dolduracaklar. Tatil yerleri, piknik yerleri dolup taşacak. İki yıl öncesi gibi bir sosyal yaşama yeniden kavuşabilme umudumuzu sürekli korumak elimizde değil mi?

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN