Advert
Advert
Advert
ALIM GÜCÜ
Burhan KURMALI

ALIM GÜCÜ

Bu içerik 2686 kez okundu.

 

     Pandemi süreci uzadıkça ekonomik anlamda çöküş de artan bir hızla devam ediyor. Enflasyon da o oranda yükseliyor. Halkın alım gücü neredeyse yok derecesinde. Ülkede yediden yetmişe herkes zor durumda. Sağlıktan tutun, yaşamın her alanlarında sıkıntılar yaşanıyor. Ve bu sıkıntıları giderecek bir olumlu gelişme de yaşanmıyor ne yazık ki!

    Çalışma hayatı, durma noktasında. İşçiler, memurlar, esnaflar, küçük esnaflar geçim derdindeler. Alım gücü olmayınca da başta küçük esnaflar olmak üzere akıl almaz bir açmaz içine girdi. Maddi açıdan sorunlar arttıkça da geçim sıkıntısı, insanlarda engellenemez bir buhran yarattı. Ve bunalımlar giderek artıyor. Toplumdaki bu huzursuzluk, yaşamın her alanında olumsuzluklar yaratıyor. Bu gidişe dur demenin yolu da iktidarın kararlı bir biçimde sorunlara çözüm bulması elbette.

    Oysa iktidar, işini gücünü bırakmış ana muhalefetle uğraşmayı alışkanlık edinmiş kendine. Her gün haber proğramlarında iktidarla ana muhalefet arasındaki ağız dalaşını izlemekten bıktı artık bu toplum. Sorunlar arttıkça, ağız dalaşının dozu da artıyor.

     Cumhurbaşkanı, ana muhalefet liderini, terör odaklarıyla işbirliği yapmakla suçluyor sürekli. Bir yandan FETÖ ile, diğer yandan PKK ile ilişkilendiriyor. Oysa, ana muhalefet lideri her fırsatta teröre karşı olduğunu, terörün nereden gelirse gelsin işnsanlığa ihanet etmekle bir olduğunu söylüyor sürekli. Mazlumun, mağdurun yanında yer almanın terörle eşdeğer olmadığını vurguluyor. Partisinin temel ilkesi  olan “Ne ezen, ne ezilen; insanca, hakça bir düzen” söylemine sıkı sıkıya bağlılıklarını dillendiriyor.

      Pandemi süreci devam ettikçe, insanlarda yaratılan huzursuzluk da artıyor giderek. Maddi açıdan açmaza sürüklenen esnafların içler acısı haline bir çözüm getirilemiyor. Bir yandan salgın, diğer yandan geçim derdi yiyip bitiriyor onları. Bu konuda bir çözüm getirmesi gereken iktidar, devletin kasasını iiş adamlarına, müteahhitlere, uluslar arası ticaret yapan tüccarlara açıyor nedense…

      Bahar ayının sonlarınınj yaşandığı şu günlerde elverir ki bu salgın illetinden de kurtulmanın sevincini yaşarız. Evde kapalı olmaktan bıktık artık. Biz evdeyiz, onlar lebalep dolduruyorlar dört bir yanı… Ve salgın da sanırım onlar yüzünden bir türlü gitmek bilmiyor memleketin üzerinden…

           

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM