22 BİN TL HİBE DESTEĞİ ALACAK

ERDEM destek projesi kapsamından 22 bin TL hibe desteği kalmaya hak kazanan 137 okuldan biri oldu

Gündem - 2021-10-18 10:58:21

22 BİN TL HİBE DESTEĞİ ALACAK
Bu içerik 1297 kez okundu.

 

-Sercan KAPUSUZ-

 ERDEM destek 2021 proje başvuruları kapsamında Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan "Erdem'li Bir Hayal" projesi uygunluk kriterlerini sağlayarak, 22 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı.

  Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Anadolu imam hatip liselerinde öğrenim gören öğrencilerin akademik başarı, bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler ile millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimseyen ve koruyan bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla yürütülen "Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Destek 2021 Programı" proje başvuruları sonuçlandı.

 ERDEM Destek 2021 programına okullardan yoğun ilgi gösterildi. Destek Programı kapsamında bin 108 imam hatip okul başvuru yaptı. Destek programına başvuru yapan bin 108 proje arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda, mevcut bütçe imkânları çerçevesinde 137 proje hibe desteği almaya hak kazandı.

  Türkiye genelindeki 137 projeden ve Zonguldak'tan projesi kabul gören iki olkuldan birisi olan Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi hazırladığı "Erdem'li Bir Hayal" projesi ile 22 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı.

  Hazırlanan projenin okula artı değer katacağını belirten Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmail Öztürk; "Bu yıl Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Eğitimde Rehberlik Ve Destek Modeli (ERDEM) isimli proje yarışmasına bin108 imam hatip ortaokulu ve lisesi katılmıştır. yapılan değerlendirme sonunda 137 okulun projesine destek verilmesine karar verilmiştir.

 Okulumuz 137 okul arasına girerek destek almaya hak kazanan okullardan olmuştur. 'Erdem'li Bir Hayal' projesiyle 22 bin TL'lik bütçe hakkı kazanan okulumuz proje koordinatörleri Fen Bilimleri Öğretmeni Hande Bilgin Uraz, Meslek Dersi Öğretmeni Musa Gök ve öğrencilerimiz 'Astronomi Sınıfı' hazırlayacaktır. Bu proje okulumuza değer katmakla kalmayıp il ve ilçemizde ise farkındalık oluşturacaktır."dedi.

  Okullarıın Haziran 2022 tarihine kadar projelerini tamamlanması planlanmakta.

 

BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ

BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ

17:06 - Gündem

BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN

BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN

10:06 - Gündem

BAŞKAN BOZKURT: ÖZCAN DEVREK’E HEP KAYBETTİRDİ

BAŞKAN BOZKURT: ÖZCAN DEVREK’E HEP KAYBETTİRDİ

12:53 - Gündem

KADI MEHMETOĞLU CAMİİ’NİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILDI

KADI MEHMETOĞLU CAMİİ’NİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILDI

15:46 - Gündem

DEVREK’TE OYUNCAK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

DEVREK’TE OYUNCAK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

15:11 - Gündem