BİLİM FUARI KAPILARINI AÇTI

Devrek’te eğitim-öğretim veren Gazi Ortaokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği ‘TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı.

Gündem - 2022-05-24 13:05:18

BİLİM FUARI KAPILARINI AÇTI
Bu içerik 641 kez okundu.

  -Sercan KAPUSUZ-

 Devrek’te eğitim-öğretim veren Gazi Ortaokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği ‘TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı.

   Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Devrek Gazi Ortaokulu TÜBİTAK  bilim fuarı törenle açıldı.

  Düzenlenen bilim fuarının açılış törenine Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Atlı ve ÖzkanPoyraz, Devrek Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş, ilçede bulunun diğer okulların müdürleri, öğrenciler, veliler ve davetli misafirler katıldı.  Açılış öncesi okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklör gösterisi sergilendi.

  Açılışta konuşan Devrek Gazi Ortaoklu Müdürü Halil Karka, “TÜBİTAK'ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araşt rmaci, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biricir.

  Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK diyor ki; Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. Bu düşünce ışığında öğrencilerimizden gelen her fikri değerlendirerek onlara projelerinde yol göstermeye ve yaptıkları çalışmaları sunmaları için ortam hazırlamaya çalıştık.

 Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda araştırma alanında 8 proje, inceleme alanında 8 proje, tasarım alanında 8 proje olmak üzere toplam 24 projeyi 68 öğrencimiz 15 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.

  Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve

 teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimanı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkem zi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak oüyük imzaların ilk basamağıdır. Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara, özellikle emeği geçen Proje Yürütücümüz Faruk BULUT öğretmenimize ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yılla da daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor hepini, e saygı ve sevgilerimi sunuyorum. " dedi.

 Karka'nın konuşmasının aradına açılışında kurdeleyi Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya beraber kesti. Kurdele kesimi sonrası protokol ve davetliler öğrencilerin yaptığı resimleri inceleyerek bilim fuarını gezmeye başladı

  Birbirinden yaratıcı fikir ve projelerin yer aldığı etkinlikte öğrenciler, hazırladıkları projeleri anlattı. Proje kapsamında öğrencilerin kendi ilgi alanları çerçevesinde yaptıkları araştırmalarla proje üretmeleri ve eğlenerek öğrenmeleri amaçlanıyor. Açılışı yapılan proje fuarını gezen protokol heyeti öğrencilerden  hazırladıkları projeler hakkında bilgi aldı.

 

ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU

ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU

08:42 - Gündem

  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

16:39 - Gündem

  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ

MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ

17:11 - Gündem

 GELECEĞİN AŞÇILARI BÖLGE 2.'Sİ OLDU

GELECEĞİN AŞÇILARI BÖLGE 2.'Sİ OLDU

12:05 - Gündem

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

18:42 -