REMİ İLANDAN FAYDALANABİLECEKLER

Dezenformasyonla mücadeleye ilişkin düzenlemeleri de içeren yasa teklifi AKP ve MHP’nin ortak imzası ile TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Teklifle, internet haber siteleri süreli yayınlara dahil ediliyor. Öte yandan İnternet haber siteleri de artık ilanlardan

Gündem - 2022-05-27 09:17:19

REMİ İLANDAN FAYDALANABİLECEKLER
Bu içerik 640 kez okundu.

Dezenformasyonla mücadeleye ilişkin düzenlemeleri de içeren yasa teklifi AKP ve MHP’nin ortak imzası ile TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Teklifle, internet haber siteleri süreli yayınlara dahil ediliyor. Öte yandan İnternet haber siteleri de artık ilanlardan faydalanabilecek.

  Dezenformasyonla mücadeleye ilişkin düzenlemeleri de içeren yasa teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

   İnternet haber siteleri de diğer süreli yayınlar gibi Basın Yasası kapsamına alarak, editoryal işlerde çalışanların basın kartı almasının yolu açılıyor. Ayrıca, haber siteleri de, diğer yayın organları gibi Basın İlan Kurumu'ndan resmi ilan alabilecek.

  Haber siteleri faaliyet gösterdiği işyeri adresi, ticari ünvanı, elektronik posta adresi, elektronik tebligat adresi, iletişim bilgileri ile yer sağlayıcısının adını, kendi sitelerinden ilan etmek zorunda olacak. Ayrıca bir içeriğin ilk kez sunulmaya başlandığı tarih ile sonraki güncelleme tarihleri, her erişildiğinde değişmeyecek şekilde içeriğin üzerinde belirtilecek.

  Haber siteleri de faaliyet alanlarına ilişkin beyanname vermek zorunda ve bu beyannamede elektronik tebligat adresleri de yer alacak. Haber sitelerinin de süreli yayın kapsamına alınması nedeniyle, "yargının iş yükünün artacağı" gerekçesiyle, beyannamenin Cumhuriyet savcılıkları yerine Basın İlan Kurumu'na verilmesi öngörülüyor. Beyanname yükümlülüğünü yerine getiremeyen veya görülen eksiklikleri 2 hafta içinde düzeltmeyen haber sitesi, "süreli yayın" hakkını kazanamayacak.

 İnternet haber siteleri yayınladıkları içerikleri doğruluğu, bütünlüğü ve erişilebilirliği sağlanmış şekilde 2 yıl süreyle korumak zorunda ve gerektiğinde talep eden yetkili mercilere teslim etmek zorunda olacak.

 Haber siteleri düzeltme ve cevap istemini, en geç bir gün içinde aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorunda olacak, yayın hakkına verilen erişimin engellenmesi veya içeriğin çıkarılması kararının uygulanması durumunda da düzeltme ve cevap hakkı 1 hafta süreyle ana sayfadan yayımlanacak.

 Basın kartı başvuruları Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na yapılacak. Gazete, televizyon, internet haber siteleri, Türkiye'ye yönelik faaliyet gösteren yabancı medya kuruluşlarının çalışanlarının yanı sıra, medya alanında faaliyet gösteren sendikalar, kamu yararına faaliyette bulunduğu Cumhurbaşkanı kararıyla saptanan dernek ve vakıf yöneticilerine de basın kartı verilebilecek.

 Kasten işlenen bir suçtan dolayı 5 ve daha fazla süreyle hapis cezası alanlar ile hırsızlık güveni kötüye kullanma iftira, rüşvet, kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma ve diğer yüz kızartıcı suçlar ile "kamu barışına karşı suçlar", anayasal düzene ve bu düzenine karşı, milli savunmaya karşı, devlet sırlarına karşı ve casusluk suçlarından hüküm giyenlere basın kartı verilmeyecek. Ayrıca terör suçları ile medya dışında ticari faaliyette bulunanlara da basın kartı verilmeyecek. Basın kartı yeterliliği taşımadığı saptananların veya belirtilen suçlardan hüküm giyenlerin basın kartları iptal edilecek.

 Ayrıca "basın ahlak esaslarına aykırı davranışlarda bulunulması" da kartın iptal nedeni olacak.

 

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

18:42 -

ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET

ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET

11:48 - Gündem

 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

14:01 - Gündem

DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU

DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU

10:55 - Gündem

  BAŞKAN ULUPINAR SPORCULARLA İFTAR YAPTI

BAŞKAN ULUPINAR SPORCULARLA İFTAR YAPTI

10:16 - Gündem