BABASININ İSTİKLAL MADALYASI'NI VALİ ÇINAR’DAN ALDI

- - Kategorilenmemiş - 2017-12-16 09:21:41

BABASININ İSTİKLAL MADALYASI'NI VALİ ÇINAR’DAN ALDI
Bu içerik 2693 kez okundu.

    Zonguldak’ta 8 Ağustos 1920 yılında askeri görevini yapan ve İstiklal Savaşı Gazisi olan Şaban Aydın’ın İstiklal madalyası ailesine verildi. 3 yıl askerde kalan ve askerliğine Batum’da başlayan Şaban Aydın, daha sonra Çanakkale Savaşı’nda can siparhane savaştı. Dedelerinin İstiklal gazisi olduğunu belirten aile, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başvurdu. Yapılan incelemenin ardından CumhurbaşkanI recep Tayyip Erdoğan tarafından Şaban Aydın’ın istiklal Savaşı Madalyası’nın ailesine teslim edilmesine karar verildi. Kararın ardından Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Şaban Aydın’ın oğlu Ahmet Aydın’a babasının İstiklal Savaşı Madalyası’nı taktı.

 “AYNI OYUNLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

    Türkiye’nin yüz yıl önceki oyunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Zonguldak Valisi Ahmet çınar, “Yüz yıl önce bütün dünya egemen ve emperyalist devletleri bir olup ülkemize saldırmışlar. Bir sürü plan ve proje ile içimizdeki hainlere de güvenerek ülkemizi işgal etmeye çalışmışlardır. Bütün devlet millet herkes bir olmak suretiyle büyük fedakarlıklar yaparak, şehitler ve gaziler vererek ülkemizi kurtarmışlardır. Bunun en büyük örneği de Çanakkale’dir. Yüz yıl sonra bugün görüyoruz ki aynı emperyalist, egemen devletler, demokrasiyi, insan haklarını, uluslar arası hukuku kendilerine maske yapmak için kullanarak, özelde tıpkı bir mafya gibi zulmeden, öldüren ve kandıran her türlü taktiği şeytani ve zalim anlamda kullanarak içimizdeki işbirlikçilerle el ele vererek ülkemize top yekün saldırmış durumdadırlar. Bundan yüzyıl önceki durumumuzdan daha güçlü olduğumuza inanıyorum. Bütün bu gayretleri çabaları bizim galibiyetimizle sonuçlanacak ve Cenabı Allah’tan bunu niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE SALDIRDIKÇA, VURDUKÇA BÜYÜYEN BİR DEVLET”

    “Masallardaki anlatılan dev gibi Türkiye saldırdıkça, vurdukça büyüyen bir devlet” diyen Vali Çınar, “Artık o ulusular arası hukuk, insan hakları, demokrasi vesaire milleti kandırmak için kendilerine maske yaptıkları bütün kavramlar anlamsızlaştı, maskeleri düştü ve bunu da bütün dünya görmüş oldu. İnşallah savaşlar olmaz ama gün gelir icap ederse vatanını, milletini, Türkiye’yi, onurunu, haysiyetini ve namusunu kurtarmak için ölümü göze almış, canını feda etmek için hazır olan büyük bir millet var. Güvenlik güçleri olarak canlarını feda etmeye yemin eden kahraman bir kesim var. Ordumuz, polisimiz, korucularımız var. İnşallah bir savaş olmaz bunu kimse istemez. Ama dünyanın da şakası görülmüyor. Türkiye millileştikçe, kendine geldikçe şaşırdılar, kudurdular, oyunları bozuldu. Ama biz dimdik ayaktayız” şeklinde konuştu.

MADALYAYI VALİ ÇINAR TAKTI

    İstiklal Savaşı Gazisi Şaban Aydın’ın madalyasını oğlu Ahmet Aydın’a takan Vali Çınar, “Bundan yaklaşık yüz yıl önce İstiklal Harbi’nde canını feda etmeye hazır ve görevini en iyi şekilde yapmış olan askerimizin madalyasını onun ailesine teslim etmek için burada toplandık. Bu bizim için gururdur ancak en büyük gurur ailenindir. Burada onların gururunu paylaşıyoruz. Dedeleriyle, babalarıyla ne kadar gurur duysalar azdır diyoruz” diye konuştu.

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

18:42 -

ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET

ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET

11:48 - Gündem

 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

14:01 - Gündem

DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU

DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU

10:55 - Gündem

  BAŞKAN ULUPINAR SPORCULARLA İFTAR YAPTI

BAŞKAN ULUPINAR SPORCULARLA İFTAR YAPTI

10:16 - Gündem