SAĞLIK TEKNİKERLERİ ÜVEY EVLAT MI?

KHK’da yüzde 70 sınırına takılıp kadro alamayan binlerce sağlık çalışanı, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için seslerini duyurmaya çalışıyorlar…

Sağlık - 2018-01-04 18:46:06

SAĞLIK TEKNİKERLERİ ÜVEY EVLAT MI?
Bu içerik 4896 kez okundu.

     Taşeronda kapsam dışı kalanlara sağlık sektöründe laborant, sterilizasyon, MR, röntgen gibi alanlarda çalışan ve asıl işi yapan sağlıkçı da katıldı. Personel giderlerinin yüzde 70’inin altında kalması nedeni ile kadroya hak kazanamayan çalışanlara çoğu kurumda başvuru formu bile verilmedi.

    Yaklaşık 1 milyon taşeronu ilgilendiren kadro düzenlemesinde başvurular devam ederken, sağlık sektöründe laborant, sterilizasyon, MR, röntgen gibi alanlarda çalışan ve asıl işi yapan çok sayıda sağlıkçı kadroda kapsam dışı kaldıkları için tepkili.

YÜZDE 70 ORANINA TAKILDILAR

    KHK’da kadro için aranan tüm şartları karşılayan sağlıkçılar, başvuru gününü beklerken yüzde 70 sınırına takıldılar. KHK’da yer alan ‘Personele Dayalı Çalışanlar Şartı’ nedeni ile günde binlerce hastaya hizmet veren teknikerlerin kullandığı cihazların pahalı olması personel giderlerinin yüzde 70 oranının altında kalmasına neden oldu. Buna bağlı olarak kadro kapsamına alınmadılar.

BAŞVURUYA BİLE ALINMADILAR

    Kapsam dışında kalıp seslerini duyurmak isteyen sağlıkçılar, başvuru günü bir şok daha yaşadılar. Çalıştıkları kurumların ilgili yerlerine başvuran sağlıkçılara birçok yerde, ‘siz zaten kapsam dışısınız’ denilerek başvuru formları bile verilmedi.

SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORLAR

   Özellikle sosyal medyada ve çalıştıkları kurumlarda bir araya gelip yaşanan mağduriyet nedeniyle seslerini duyurmak isteyen sağlık teknikerleri, “Günde binlerce hastaya hizmet veriyoruz. Yoğun bir çalışma yapıyoruz. Ancak bize üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bu ayrımcılığın son bulmasını istiyoruz” diyerek, hükümetin seslerini duyması için adeta çırpınıyorlar.

 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

14:01 - Gündem

DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU

DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU

10:55 - Gündem

  BAŞKAN ULUPINAR SPORCULARLA İFTAR YAPTI

BAŞKAN ULUPINAR SPORCULARLA İFTAR YAPTI

10:16 - Gündem

 KAYMAKAM EVLİCE'DEN DESTEK İSTEDİLER

KAYMAKAM EVLİCE'DEN DESTEK İSTEDİLER

10:12 - Gündem

  REKORUNU MAZBATAYLA TESCİLLEDİ

REKORUNU MAZBATAYLA TESCİLLEDİ

16:36 - Gündem