ÖKSÜZ: BU ATAMA UTANÇ VERİCİDİR

Gündem - 2018-02-19 18:21:30

 ÖKSÜZ: BU ATAMA UTANÇ VERİCİDİR
Bu içerik 2655 kez okundu.

 

 

   Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Zonguldak İl Temsilcisi Atilla Öksüz, Zonguldak valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Zafer Alas’ın isteği dışında Eskişehir’e tayin edilmesine sert tepki gösterdi.

     “Alas’ın sürgün edilmesini, siyaset ve kentimiz adına utanç vericidir.”diye niteleyen Atilla Öksüz’ün açıklaması şöyle:

     “Zonguldak Valiliği’nde 30 yılı aşkın Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Mehmet Zafer Alas’ın Eskişehir’e tayin edilmesi, basın camiasının çok büyük bölümünde üzüntü ve infiale neden olmuştur.

     Sayın Alas ile bazı meslektaşlarımızın yıllar içinde her ne kadar anlaşamadığı, görüş ayrılığına düştüğü durumlar olsa da, tüm bu sorunlar kendi doğal ve hukuki zemini içinde çözülmüştür.

     Zonguldak Valiliği üzerinden resmi ilanların paylaştırılması konusunda hakkaniyeti ve hukuku ön planda tutan Sayın Alas’ın bunların aksi durumunda zaten 30 yıl gibi bir görev yapma şansı kalmazdı.

     Bugüne kadar 12 Vali ile çalışma başarısını gösteren Mehmet Zafer Alas’ın devletin en iyi şekilde temsil edilmesi ve devlete güvenin zedelenmemesi noktasında gelmiş-geçmiş Valilerin en büyük yardımcısı olduğuna hepimiz şahidiz.

      Yıllar içinde meslektaşlarımız ile siyasetçiler arasında veya bürokratlar ile siyasetçiler arasında yaşanan bazı polemiklerin tanığı olan Sayın Alas, her zaman kişilerin değil, devletimizin yanında olmuştur.

     Geldiğimiz son dönemde, yine gazeteci-milletvekili polemikleri içinde taraf yapılmaya çalışılan ve istenilenler alınamayınca “sürgün” edilmek istenen Sayın Alas’ın, Bakanlık müfettişlerince yapılan denetimlerde de hiçbir idari kusurunun olmadığı anlaşılmıştır. Ancak buna karşın atama yönetmeliğinin değiştirilerek, bir ölçüde ‘sürgün’ edilmesi, siyaset ve kentimiz adına utanç vericidir.

      Basına yansıdığı şekliyle haberler hepimiz adına üzücüdür. Yine basına yansıdığı gibi sayın iktidar milletvekilinin, kentimiz ve ülkemizin çok özel ve acil sorunlarıyla uğraşması gerekirken, talimat veya tavsiye ile bir ismi görevden aldırabilmek için kanun ve yönetmeliğin değişmesinde etkili olduğu iddiaları oldukça vahimdir.

     Kamuoyundan, basın mensubu arkadaşlarımızdan, bürokratlarımızdan, AK Parti tabanı ve yönetimleri başta olmak üzere farklı siyasi çevrelerden gelen tepkiler göstermektedir ki, Zonguldak adına yine bir yanlış yapılmıştır. Empati kültürü ile çözülebilecek sorunların veya görüş ayrılıklarının farklı noktalara getirilmesi, siyasetçilere ve kente hiçbir şey kazandırmaz.

      Sayın Alas’a; devletimize,  Zonguldak’a ve yerel basın üzerindeki emekleri için teşekkür ediyoruz.”

BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ

BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ

17:06 - Gündem

BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN

BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN

10:06 - Gündem

BAŞKAN BOZKURT: ÖZCAN DEVREK’E HEP KAYBETTİRDİ

BAŞKAN BOZKURT: ÖZCAN DEVREK’E HEP KAYBETTİRDİ

12:53 - Gündem

KADI MEHMETOĞLU CAMİİ’NİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILDI

KADI MEHMETOĞLU CAMİİ’NİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILDI

15:46 - Gündem

DEVREK’TE OYUNCAK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

DEVREK’TE OYUNCAK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

15:11 - Gündem