KARA: ÇOCUK İSTİSMARINI KADINLAR DURDURACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara ve yönetimi çocuk istismar olaylarına Cumhuriyet Alanı’nda yapılan basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Gündem - 2018-02-23 11:52:38

KARA: ÇOCUK İSTİSMARINI KADINLAR DURDURACAK
Bu içerik 3553 kez okundu.

 

- Yasemin Altun -

 

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara ve yönetimi çocuk istismar olaylarına Cumhuriyet Alanı’nda yapılan basın açıklaması ile tepki gösterdi.

   Çocuk istismarlarını kadınlar durduracak diyen ve bu tür olaylar tepki gösteren Devrek  CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara; “Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerin sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. İktidarın başkanı bugün çıkmış “çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir” diyor. Ne yazık ki bu sözler iktidarı her zamanki gibi “söylediği başka yaptığı başka” olmaktan başka öteye geçiremiyor.

    Küçük yaşta evliliklerinin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mektepleri ile mevcut iktidar, “Çocuk İstismarı” mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir.

     “Çocuk istismarı ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri vardır; 1, Cezaları arttırmak ve 2. İstimara zemin yaratan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmaktır.

   İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır.

   Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz.

    Çocuklarımız için endişe duyuyoruz, çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.

   Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli.

    Çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabii tutulmasını talep ediyoruz.

   Hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortamlar oluşturuluncaya kadar eylemlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU

ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU

08:42 - Gündem

  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

16:39 - Gündem

  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ

MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ

17:11 - Gündem

 GELECEĞİN AŞÇILARI BÖLGE 2.'Sİ OLDU

GELECEĞİN AŞÇILARI BÖLGE 2.'Sİ OLDU

12:05 - Gündem

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

18:42 -